mynewspapers.net

Hur att plantera potatis i söder

Hur att plantera potatis i söder


Plantera potatis i en av de södra staterna beror på härdighet zon. Det finns fyra zoner--sju, åtta, nio och 10--i den södra regionen i USA, vilket inkluderar Alabama, Florida, Georgien, Tennessee, North Carolina, South Carolina, Arkansas, Louisiana och West Virginia. Varje zon är-12.2 grader C varmare än den ovanför. Den bästa tiden att plantera potatis är på våren och hösten, så timing är väsentliga. North Carolina våren plantering är exempelvis i mars, Georgien våren plantering är februari.

Instruktioner

• Köpa potatis plantorna från en ansedd utsäde butik. Potatis som köpt i affären behandlas med kemikalier för att undvika groning. Tolv lbs. av utsäde kommer att göra 100 fötter för raden. Detta kommer att ge cirka 90,7 kg. av potatis. Välj potatis frön med uppenbara ögon.

• Förbereda potatis frön genom att skära dem i 1 - eller 2-tum fyrkantiga bitar. Verket bör ha minst ett öga. Placera bitarna i en sval miljö och låta dem sitta i ca fem dagar eller tills skär ändarna är läkt. Plantera potatis när faran för frost är över. Vänta tills temperaturen är högre än-2.22 grader i två veckor. Mother Earth News ger en Frysdatumet för alla zoner på sin webbplats. Lufttemperaturen är lägre än markens temperatur. Använda freeze-zon karta för ditt område.

• Förbered marken kratta utsäde sängen. Den bästa jorden är djup, sandig jord som kommer att rinna av väl. Om marken klumpar ihop, är det för blött att plantera. Ställa in trädgården i rader eller kullar fördelade omkring 20 inches isär. Trädgård plats bör vara i ett område som får massor av solen. Plantering vanligtvis äger rum i februari eller mars för en skörd på våren och i September för en höst skörd. Testa jorden innan plantering och justera pH-värdet vid behov. Fosfor är nödvändig, så har den redo och arbeta den i marken enligt jord-test resultaten.

• Anläggningen utsäde potatisknölar 3 till 5 inches djupt och 8 till 10 inches isär. Clemson University Cooperative Extension föreslår dra en ås av jord över varje rad efter plantering.

• Plantera i en ås trädgård är ett alternativ till den rad metoden. Placera potatisen frön ovan marken i en bädd av kompostmaterial och täck dem med 18 inches av barr eller halm. Metoden ridge är lättare att skörda. Potatis skördas genom att trycka på furu eller halm från vinstocken. Vinstockar återvinns för mer avkastning vid ett senare tillfälle. Områden i North och South Carolina innehåller lerjord som är svårt att dränera. Överväga att plantera på en bädd av kompostmaterial.