mynewspapers.net

Hur att plantera perenna blommor och växter i skuggat område

Hur att plantera perenna blommor och växter i skuggat område


Plantering skugga-bostad perenner--som hosta--följer samma förfarande som sun-älskande perenner. En sak du måste se med är att se till dina valda växter kan överleva i ett skuggat område. Växter heller föredrar full sol, partiell sol, delvis skugga eller skugga. De flesta växter är markerade med taggar eller plast markörer anger olika element i deras behövde vård, timmar av Rekommenderad solljus ingår. Ta några steg före och under plantering hjälper dina perenner växa till sin fulla potential.

Instruktioner

• Dra stora ogräs för hand i din skuggig område. Många mindre ogräs kommer med hoe eller gaffel senare.

• Använd en hoe eller gaffel för att lossa jorden där du planterar din perenner.

• Lägga till organiskt material såsom gödsel eller kompost lossade smutsa. Organiskt material kommer att ge näring för dina växter. Lägga till en liten mängd sand om din jord inte rinna av väl.

• Gräva ett hål för varje planta med en spade eller trädgård murslev, beroende på storleken på hålet som du behöver. Det är viktigt att följa alla avstånd och djup krav för enskilda reningsverk. Hålen ska vara så djupt som den perenn behållare.

• Lossa rötterna runt anläggningen innan att sätta anläggningen i marken, särskilt om rötterna växer i cirklar runt inre bas av potten.