mynewspapers.net

Hur att plantera Krokus lökar

Hur att plantera Krokus lökar


Krokusar kan se känsliga som de sticka ovanför högar av snö-- men de bedrar. Dessa växter blommar långt innan andra blommor växa fram under våren. En eftermiddag av plantera Krokus i höst kommer att belönas på våren med ett ljust stänk av färg.

Instruktioner

• Köp crocus rotknölar, den bulblike stam, i början av hösten. Leta efter företag, runda blomsterproducerande stam fria från sjukdom. Vanligaste färgerna är gul och lila, men det finns många nyanser att välja mellan. Inte köper överblivna lökar i rabatt lagerplatser--har varit atored under lysrör och otillräcklig luftcirkulation.

• Välj en plats som får minst sex timmar för direkt solljus. Plantera nära stiftelser eller under träd där solen slår tidigt på våren. En södra exponering vid ingången till ditt hem är en idealisk plats. Krokusar planterade på östra och norra sidor av ditt hem kommer att blomma senare med begränsad produktion.

• Förbereda en säng för crocus i sent hösten innan marken har fryst. Gräva ett hål på minst 6 till 7 inches djupt och grundligt lossa jorden. Lägg till generösa mängder av kompost och blanda den väl med den befintliga jorden. Placera den Krokus corm i marken på ett djup av 5 inches, lösa lampan fast i marken. Space lökar 2 till 3 inches isär och täck med jord. Strö lampa gödselmedel över toppen och blanda in i topp 2 till 3 inches av jord. Vatten grundligt.