mynewspapers.net

Hur att packa för en resa till Thailand

Hur att packa för en resa till Thailand


Thailand är ett populärt val för en backpacking och sightseeing helgdagar. Erbjuder historiska och kulturella platser, livliga städer och exotiska stränder, är det viktigt att packa noggrant för att göra mest av alla attraktioner på erbjudande. Packa lätt, med tanke på vad du behöver för din valda destination, aktiviteter och vad vädret kommer ut när du besöker. Använda en checklista för att se till att du inte glömmer viktiga punkter och slipper stressen av att vara obekväm eller att behöva leta efter leveranser när du anländer.

Instruktioner

• Packa din flygbiljetter och pass på en plats som är säker men lättillgänglig som du passerar genom flygplatser. Kontrollera att ditt pass är giltigt och har minst sjätte månader innan det är på grund ut från tiden för resor. Spara pengar genom att jämföra växelkurser för den lokala valutan, baht, innan du reser. Om du tänker använda betalkort eller kreditkort be din bank hur mycket de kommer att debitera för att undvika överraskningar.

• Glöm inte att packa din digitalkamera med extra minneskort att undvika lagringsutrymme tar slut. Ta extra kamera batterier som de inte kanske är tillgängliga när du behöver dem mest. Om din kamera har en laddare, föra en travel adapter så att du kan använda den.

• Om du reser till reser till Thailand stränder eller bor på ett hotell med en pool, packa ett par bikinis, baddräkter eller stammar. Kvinnor bör också packa en wrap att täcka upp med när man går mellan hotellet eller affärer och stranden.

• Använd din ryggsäck som handbagage. Resa lätt genom att packa handbagage i ryggsäcken som du kommer att använda Trek till remote sightseeing platser. Välj en ljus, robust ryggsäck som passar i ett flygplan hand bagageutrymmet.

• Pack causal, ljus, bomull kläder som är lös nog att hålla dig sval i Thailands varma och fuktiga klimat. Keep cool men vara respektfull för lokal tro genom att inte Visa för mycket kött och ta ett par byglar är du besöker under den svalare perioden mellan November och februari. Lägga till ett par smartare outfits för utekvällar. Välja praktiska skor och strumpor för vandring, flip flops för stranden och bekväma sandaler för promenader runt städerna.

• Ta en lätt vattentäta jackor och resa paraply för att förbereda för regn och packa ett par plastpåsar inuti ryggsäcken att skydda innehållet i din ryggsäck när det regnar kraftigt.

• Ta toalettartiklar i behållare som inte rinner in i bagaget, särskilt om du är backpacking. Pack myggmedel och solen grädde, tillsammans med en sun-skyddande hatt och solglasögon. Kontrollera att du har packat några väsentliga mediciner som du behöver, en kopia av ett recept om de går vilse och behöver bytas. För kvinnor, se till att du tar kvinnliga hygienartiklar som vissa typer kan vara svårt att få.