mynewspapers.net

Hur att packa för en resa till Hong Kong

Hur att packa för en resa till Hong Kong


En av njutning av att resa till Hong Kong är lätt bagage. För de flesta av året behöver du bara lätta kläder, och om du glömmer något du kan köpa en ersättning på en av Hong Kongs många affärer och marknader. Packa din resväska enligt vad du planerar att göra, oavsett om det sightseeing, vandring, besöka Hong Kongs många museer och gallerier eller äta ute. Om shopping på din resplan, kan du förvänta dig att bära en mycket tyngre resväska när du flyger hem.

Instruktioner

• Packa tillräckligt kläder för en förändring av kläder varje dag, eller mindre om planerar att använda hotel tvättjänster. Hong Kongs klimat kommer att lämna dig känslan svettig och klibbig efter en dags sightseeing. Packa några varmare objekt av kläder för luftkonditionerade butiker, och restauranger och en kappa om besöker mellan December och februari, när temperaturen kan falla till 10 grader Celsius (50 grader Fahrenheit). Lokalbefolkningen tenderar att klä väl och ser ner på slarvig köksskåp, så ta några smarta kläder för att bära i dyra restauranger och varuhus.

• Pack eller slitage på planet, stadiga promenadskor. Om shopping, sightseeing, besöker pengarna eller tur i Hong Kongs förbehåller sig, behöver du bekväma skor som inte gnugga när dina fötter är svettig. Även packa lättare skor för äta ute på kvällen och gå på konserter. Flipflops är lämpade för stranden eller poolen.

• Ta badkläder om ditt hotell har en pool, eller om planerar att besöka en av Hong Kong är många stränder. Stränder är populära och lokalbefolkningen inte kommer att bli chockad av kort baddräkter och bikinis.

• Pack din favorit toalettartiklar, använda hotel leveranser eller köpa allmänna i Hong Kong. Solskydd och myggmedel som innehåller DEET är billigare att köpa i Storbritannien, men kom ihåg att köpa 100 ml (3 1/2 fluid ounce) eller mindre behållare om packa dem i ditt handbagage.

• Ta kopior av ditt pass relevanta sidor inklusive din personliga informationssidan. Brittiska medborgare behöver inte visum för att besöka Hong Kong. Kopior av travel insurance Detaljer kan också vara användbart om du behöver kontakta dem snabbt om en fordran.