mynewspapers.net

Hur att packa för en Medelhavet kryssning i September

Hur att packa för en Medelhavet kryssning i September


Medelhavskryssning är ett bra sätt av semester för två veckor med i några av de mest pulserande länderna i Europa på ett äventyrligt sätt. Cruising i September är bara ett extra incitament när vädret är ofta perfekt för utomhus utflykt. För att få bäst av din semester ändå, finns det nödvändiga objekt som du behöver att se till att du kommer med along.

Instruktioner

Viktiga punkter

• Ta ditt aktuella pass. Gör en kopia av den ifall du blir en av dem eller om den är stulen.

• Packa någon medicin som du tror du kan behöva. Typiska mediciner du kan vilja till överväga är havet sjukdom piller, sova tabletter och något för huvudvärk eller migrän. Om du har mer allvarliga klagomål, informera din allmänläkare om råd.

• Forskning de länder du kommer att stoppa över i så att du kan byta ut några av dina pounds i lokal valuta. Kredit-och betalkort rekommenderas inte eftersom det kunde visa sig kostsamma om de är missriktade. Vissa butiker utomlands accepterar inte korttransaktioner.

• Ta främmande språk parlörer med dig. Detta gör att du kan kommunicera effektivt i de länderna kryssningen ringer på. Alternativt kan du ange de vanliga fraser som du tror du behöver mest. Detta hjälper dig att upprätthålla lätt bagage.

• Fylla på guideböcker på platserna du besöker på kryssningen. Som du spendera lite tid på land i obekanta omgivningar, kommer att guideböcker på territorierna vara till hjälp. Igen, du har inte packa hela boken - bara göra vissa grundlig forskning om din resa och kopiering nödvändiga guider.

Kläder

• Beakta faktorer som vädret i September, aktiviteter, möjliga platser, komfort och stil när det gäller vad man ska bära på en kryssning. Plocka ljus, naturliga material-baserade kläder som kjolar, Capri byxor, shorts, blusar och polo toppar för dagtid värme. Nätter kan ibland vara kallt och blött, så packa lager och något vattentätt.

• Pack Baddräkter för vattenaktiviteter. Som för vandringar och landbaserade jaunts, kommer att bekväma, hållbara skor förhindra värk och smärta.

• Konto för kulturella skillnader. Du kan hamna i en rural del av staden med hög moralistisk etik. Kvinnor kan behöva komma förberedda med en sjal eller en sarong, långa byxor och en ljus tröja.

• Kom ihåg att packa något formellt att bära för den dressier tillfällen. Det betyder inte att klänningar, skjortor eller band, men en något smart tillsammans med formella skor skulle fungera för dessa tillfällen.

Tillbehör

• Föra tillräckligt solskydd så att du kommer att kunna tillämpa den över för varje dag du är borta. Vädret kanske inte alltid är varm men det är bättre att vara säker än ledsen. En bredbrättad hatt kan också bidra till att skydda dig från skadliga strålar.

• Ta din smartphone längs. Detta är bra, inte bara att ringa viktiga samtal men också att dra nytta av de användbara semester apps som kartor, översättare, elektroniska valuta-omvandlare och aktiviteter finders.

• Ta en kamera för att fånga de pittoreska stunderna längs kryssningen. Glöm inte din laddare och extra minneskort.

• Tycker om att ta någon sova bistår med dig--kryssningar kan ofta vara ganska högljudda. Objekt som hals kuddar och öronproppar hjälper dig att slappna av så att du kan få bäst av din resa.