mynewspapers.net

Hur att packa en resväska för en veckas semester

Hur att packa en resväska för en veckas semester


Packning för en semester är en av de saker som är svårare än de verkar vid första anblicken. Lämna det tills kvällen innan du lämnar, och du kommer förmodligen sluta med halv ditt badrum och de flesta av din garderob breder ut sig på sängen, undrar exakt hur du ska passa det alla i ditt en resväska. Värre ändå, har du en sjunkande känsla att, trots ansträngningar, kommer du troligen att glömma något viktigt. En liten framförhållning, dock kommer lätt att lösa båda frågorna.

Instruktioner

Två veckor innan de lämnar

• Skriv ner allt du bär varje dag i en vecka. Om du är ansvarig för packning för andra människor, till exempel barn, skriv ner vad de bär också. Det är osannolikt att du kommer att bära exakt samma kläder på semester som du gör i din normala rutin, är syftet med denna lista att förse dig med en utgångspunkt.

• Bestäm vad du kommer att göra på din semester, eftersom det kommer att ha en stor inverkan på vad du behöver packa. En stadssemester, till exempel, har mycket olika krav från en semester vid havet.

• Hålla koll på väder och temperatur på din destination för två veckor innan du lämnar och kolla väderprognosen för veckan av semestern, eftersom detta också kommer att påverka vad du packar. Även om ingen bergsäkert sätt att räkna ut hur vädret kommer att vara på din semester, ger detta dig en allmän uppfattning om den.

En vecka innan avresa

• Forskning vilka begränsningar du har bagage. Om du reser med flyg, till exempel kan flygbolaget ha storlek, vikt och antal restriktioner på incheckat bagage.

• Sammanställa en lista över vad man ska ta på din semester, baserat på den information som du har samlat in. Hålla listan till det allra nödvändigaste och motstå frestelsen att packa en av allt "ifall"--i de flesta fall är det troligt att butiker där du kommer, och du kommer att kunna köpa något du absolut behöver.

• Kontrollera alla objekt på din lista att avgöra om det är redo att packas eller finns det något du behöver göra, såsom tvätta kläder eller köpa saknas toalettartiklar. Kontrollera ditt bagage för att avgöra om det är fortfarande i gott skick eller behöver repareras eller ersättas.

• Sammanställa en andra förteckning över allt du behöver göra för att säkerställa att artiklarna på din första lista är redo att packas av dagen innan du lämnar. Hela veckan, avsluta varje aktivitet på andra listan. Om möjligt, Undvik att bära kläder som du tänker ta på din semester, om du inte är säker på att du kommer att kunna tvätta dem igen i tid.

En dag innan de lämnar

• Ta ut din resväska, öppna den och placera den på eller nära sängen. Ta ut varje enskilt objekt måste du packa och placera den nära resväskan, ordnade efter kategori, och dubbelkolla att du har allt med din lista.

• Tuck strumpor och andra små föremål inne skor att spara på utrymme. Linda in skorna i plastpåse att hindra dem från nedsmutsning dina kläder.

• Placera alla vätskor och vätskor i en återförslutbar plastpåse. Detta skyddar dina kläder från spill en av behållarna bryts eller dyker öppna under resan. Om du reser med flyg och allt du är föra är en KABINVÄSKA resväska, säkerställa både objekten och väska matchen säkerhetsbestämmelser.

• Packa alla objekt i resväskan, placering av stora artiklar först och använda små för att fylla luckorna. Om du vika och stapla kläder, rulla dem eller bunta ihop dem till stor del beror på vad du föredrar - experimentera med varje metod för att se vilken som resulterar i det mest kompakta lagringssystemet.