mynewspapers.net

Hur att övervinna rädsla för möss

Hur att övervinna rädsla för möss


Rädsla för möss, eller musophobia kan, variera i svårighetsgrad och påverka din vardag. Om din rädsla för möss håller dig från att njuta av vardagliga aktiviteter, till exempel att öppna ditt köksskåp av rädsla för en mus kan vara inne eller hindrar dig från att besöka ditt barns förskola av en rädsla för klassens sällskapsdjur mus, kommer du att övervinna denna rädsla. Det finns flera metoder för att övervinna rädsla för möss, och du kanske vill prova behandla tillstånd själv innan du söker professionell hjälp.

Instruktioner

• Hämta bilder på möss från Internet eller kolla in en bok med bilder på möss från ditt lokala bibliotek. Tillbringa en ökande mängd tid varje dag som tittar på bilderna tills du har möjlighet att titta på dem under en längre tid med minimal till ingen ångest.

• Besöka en djuraffär och observera möss på avstånd. Teorin av counterconditioning påstår att om du anlitar en lustfylld aktivitet medan i närvaro av möss, kommer du inte längre vara rädd för möss. Försök lyssna på en favoritlåt eller äta en tugga av en chokladkaka när du tittar på möss. Vid varje besök, försök att komma närmare och närmare till möss.

• Håll en mus. Besöka djuraffären igen eller låna en sällskapsdjur mus från en vän. Försök att hålla musen så länge du kan, tillbaka för att plocka upp musen igen och igen för längre tid tills tanken på möss inte längre framkallar rädsla eller ångest.

• Besök en utbildad Hypnosterapeut. Om grundläggande exponering inte fungerar för att eliminera din rädsla för möss, kanske du behöver mer hjälp. Leta upp en hypnosterapeuten som specialiserar sig på fobier och är certifierad av det amerikanska samhället för klinisk hypnos. Dessa hypnotherapists är också utbildad läkare, psykologer, terapeuter eller socialarbetare och kan behandla din rädsla för möss genom flera terapi och hypnos sessioner.