mynewspapers.net

Hur att övervinna rädsla för intimitet och relationer

Hur att övervinna rädsla för intimitet och relationer


En rädsla för intimitet eller relationer orsakas ofta direkt av tidigare erfarenheter och hur det gjorde du känner. När du känner dig rädd för att komma nära någon, kan det orsaka en stor vägspärr i ditt liv. Om du vill ha ett förhållande, är det viktigt att arbeta igenom dessa farhågor.

Instruktioner

• Att ta reda på orsaken till din ångest i fråga om relationer. Ofta, kan människor som har blivit sårad tidigare utveckla en stark rädsla för intimitet eftersom de inte vill bli sårad igen.

• Arbetet genom sina egna känslor innan du försöker bygga en ny relation. Försöker engagera sig kan för tidigt leda till att du skadar andra på grund av din rädsla.

• Prata med en terapeut att arbeta genom roten orsakar och hitta känslomässigt stöd som hjälper dig att börja ta bort rädslan från ditt liv.

• Ta det lugnt när du så småningom börjar dejta igen. Om du börjar känna sig obekväm, låt din dejt vet att du inte är redo och behöva sakta ner saker.

• Sätta din tillit till någon, om du gillar dem verkligen och vill vara med dem. Kom ihåg att alla tidigare skada inte orsakades av din nuvarande partner och försöka släppa taget. Arbeta i stället åtnjuter för närvarande med din partner och inte fokusera på vad som skall komma.