mynewspapers.net

Hur att övervaka trombocyter

Hur att övervaka trombocyter


Trombocyter (kallas även trombocyter) är fragment av benmärgsceller som cirkulerar i blodet. Dessa celler är viktigt för den mänskliga kroppen som de stöd i att stoppa blödning. Trombocyter bildas en propp på platsen för en skada i huden, svällning blod från kroppen att avsluta och att förhindra ytterligare blodförlust. Vissa medicinska tillstånd eller behandlingar ge upphov till att förlora, eller utveckla inte trombocyter. Vissa behandlingar som kemoterapi, förstöra cellerna i kroppen, så att veta hur att övervaka dessa blodkroppar är viktigt när förebygga andra typer av skador.

Instruktioner

• Boka tid med din läkare att inrätta laboratoriearbete att hålla övervaka din blodplättsräkning. Att ha en pågående relation med din läkare kommer att vara nödvändigt när du övervakar din blodplättsräkning.

• Ta en lista över dina nuvarande mediciner samt några symptom som du kan uppleva med dig om den läkare som du ser inte är medveten om din nuvarande orsak till oro för blodvärden.

• Ha ditt blod dras och testade för en blodstatus (CBC) inklusive tester för leukocyter och blodplättsräkning. För låga blodplättar räknas orsakas av andra sjukdomar eller behandlingar, kan andra former av tester beställas också. Testresultaten kommer att skickas av labbet till din läkare.

• Följa upp med din läkare om dina resultat och följa upp med ytterligare tester som beställt.