mynewspapers.net

Hur att övervaka & kontroll effektiviteten av en marknadsplan

Hur att övervaka & kontroll effektiviteten av en marknadsplan


Effektiv övervakning av en marknadsföringsplan säkerställer att din investering inte är bortkastad; utan att veta hur effektivt är varje strategi, kan du kasta bort pengar på onödiga insatser. När du planerar och utför en marknadsplan, bygga i övervakningsverktyg från början och vara hänsynslös för att eliminera strategier som inte är värt den tid och pengar du spenderar att skapa dem. Med en vanlig program för utvärdering, kan du sluta med en strömlinjeformad, kraftfull marknadsföring system.

Instruktioner

• Välj spårning verktyg som är lämpliga för varje strategi i din marknadsplan. Lista varje marknadsföringsinsats som planeras för den kommande året och hitta verktyg som hjälper dig att övervaka dess effektivitet. För webbaserade initiativ, undersöka webbplats analytics program som Google Analytics; för rabatter, kan du använda kupongkoder är olika för varje publikation där du annonserar.

• Bygga i övervakningssystem i början av varje marknadsföringsinsats. Innan du startar en ny kampanj, genomföra din övervakning verktyg. Sätta en trackingkod i din webbplats HTML-kod, till exempel, eller ställa in ett kalkylblad att övervaka försäljningsutveckling. Behandla utvärdering och spårning som en integrerad del av marknadsföringen och tilldela marknadsavdelningen till övervakning tullar.

• Spåra försäljning svar före och efter lanseringen av en marknadsföringskampanj. Eftersom det slutliga målet för marknadsföring är ofta att öka försäljning, hålla ett öga på hur varje insats påverkar din försäljning. Fråga säljpersonal för specifika feedback på antalet kvalificerade leads som kommer in efter en ny kampanj, och begära att de frågar kunder hur de kom till företaget för mer detaljerade resultat.

• Prata med dina kunder. För marknadsföring som är svåra att övervaka kvantitativt, som medvetandegörande, undersökning kunder och medlemmar av din målgrupp. Skicka ut enkel e-post på din sociala medier profiler och bokför en på din webbplats. Utforma frågor som kommer att få dig specifik information som relaterar till framgång för din marknadsföringskampanj: kunden kunskap om nya funktioner eller medvetenhet om miljöarbete, till exempel.

• Eliminera ineffektiv marknadsföringsstrategier. Att göra din övervakning givande och att effektivisera marknadsföringsplan, skära program som inte uppnår sina ursprungliga mål. Ägna särskild uppmärksamhet åt strategier som kostar en stor summa pengar att se till att avkastningen på investeringen är värdefullt. Pare ner din marknads planen så att den innehåller endast de mest effektiva verksamhet som kommer att göra plats för nya insatser.