mynewspapers.net

Hur att övertala någon att inte dricka alkohol

Hur att övertala någon att inte dricka alkohol


Ungefär konsumerar 2 miljarder människor i världen, eller en tredjedel av världens befolkning alkoholhaltiga drycker regelbundet, enligt GreenFacts.org. Av de 2 miljarder människorna har nästan 76 miljoner ett alkoholberoende eller alkoholrelaterad sjukdom. Måttlig social alkoholkonsumtion är vanliga i många delar av västerländsk kultur, men vissa människor kan bilda ett ohälsosamt beroende av alkohol. Det är sällan lätt, finns det några olika metoder att vädja till någons känslor och övertala henne att sluta dricka alkohol.

Instruktioner

• Utbilda personen om de negativa effekterna alkohol har på den mänskliga kroppen. Sammanställa forskning och information från webbplatser på Internet och handböcker om hur Alkohol påverkar människor, som genom att försämra dom, långsammare reflexer och reaktionstider och risken för alkoholförgiftning. Förklara för personen att dricka alkohol till den punkt där hon är berusad kan få henne in i dåliga situationer som kampen mot och även våldtäkt.

• Be personen varför hon vill eller varför hon dricka alkohol. Har hon vill dricka eftersom hon tror att alla andra är, eftersom hon är ensam eller eftersom hon gillar att vara ute i den sociala scenen på barer och klubbar? Lyssna på hennes resonemang uppmärksamt att få en bättre förståelse för hennes motiv för att dricka och avgöra om hennes skäl är friska, förståeligt dem eller inte.

• Informera personen om de rättsliga konsekvenserna av att dricka alkohol. Om personen som är yngre än 21 år gammal, påminna henne om att hon riskerar att få böter eller greps för minderårigas alkoholkonsumtion. Om personen är 21 år eller äldre, förklara att dricka alkohol kan ibland leda till bilkörning berusade eller andra olagliga eller skadliga aktiviteter, exempelvis public berusning, slåss eller gör droger.

• Uttrycka din egen personliga funderingar och känslor till personen. Berätta för personen hur hennes dricka gör du känner och varför du tycker det är ett osunt beteende. Berätta för henne att du är orolig för henne och lista av skäl som du inte vill henne att dricka. Ger som alternativ till dricka och säga till henne att du hjälper henne att sluta om hon är en problem drickare. Om du vet andra som också vill personen att inte dricka, rekrytera dem för att prata med personen och dela sina känslor och oro också.

• Låt personen göra misstag och drabbas av följderna. Medan det inte är idealisk för att låta någon dricka på ett sätt som resulterar i någon negativ hälsa, kan finansiella eller juridiska frågor, skruva upp hjälpa henne att lära av sina misstag och se vad en negativ effekt alkohol har på hennes liv. Ibland tar det en persons slå botten att få dem på bättringsvägen.