mynewspapers.net

Hur att översätta Latin till Svenska

Hur att översätta Latin till Svenska


Latin, är även sällan används idag, fortfarande en av de viktigaste språken i världshistorien. Spanskan, franska och engelska språk alla innehåller många ord som ursprungligen kommer från latinska. Före 1700-talet, var mest viktiga politiska och religiösa dokument skrivna i eller översatt till Latin. Om du stöter på latinska ord eller fraser, men du vet inte vad det betyder, kan du översätta det med verktyg som finns på Internet.

Instruktioner

• Navigera till en Latin till engelska översättare. Det finns mycket få gratis Latin till svenska översättare på Internet som kommer att översätta hela fraser, men Google Translate är ett effektivt program. Lynn Nelson: Latin-svenska översättare, InterTran och översättning-Guide.com är andra gratis Latin till svenska översättare på Internet.

• Ange din fras och översätta den. I många fall kommer översättningen som tillhandahålls inte översätta till en grammatiskt korrekt engelska mening. Redigera meningen så att det gör en vätska översättning.

• Dubbelkolla översättningen av nyckel ord med en Latin till svenska ordbok. I vissa fall ord kan ha olika betydelser i olika sammanhang och om översättningen inte är meningsfullt, kan du använda en ordlista för att räkna ut den korrekta översättningen. Latin till svenska ordböcker finns på bokhandeln eller ditt lokala bibliotek. University of Notre Dame erbjuder också William Whitaker ord program--en Latin till svenska ordbok. Du hittar den på http://www.archives.nd.edu/cgi-bin/words.exe