mynewspapers.net

Hur att överbrygga en 4-kanals bil förstärkare

Hur att överbrygga en 4-kanals bil förstärkare


Det finns många sätt att koppla en bil förstärkare för att maximera produktionen till högtalarna, till exempel ledningar parallellt eller i en serie, som tappar kraften till högtalarna för att driva fler högtalare. Motsatsen kallas "överbrygga", används för att öka effekten till högtalare. Krävs det elektrikern att använda två kanaler för att driva en talare eller en subwoofer. Vid ett fyra-kanals förstärkare, kan elektrikern överbrygga förstärkaren för att skicka extra kraft till två högtalare eller två subs.

Instruktioner

• Skär två längder högtalarkabeln med din avbitare. Högtalarkabeln ansluter förstärkaren till högtalarna.

• Band om en halv tum från vardera änden av varje längd av högtalarkabeln med din avbitare. Detta avslöjar koppar ledningar under.

• Bända isär den koppar ledningar att separera de positiva och negativa trådar. Positiva och negativa sidorna är märkta på isoleringen av högtalarkabeln.

• Anslut den positiva delen av en av dina högtalarkablar till den positiva Polen på kanal en av din förstärkare. Anslut den negativa delen av samma högtalarkabeln till den negativa terminalen av kanal två. Denna typ av ledningar överbryggar de två kanalerna så att din högtalare eller subwoofer kommer att dra ström från båda.

• Upprepa steg fyra för återstående högtalarkabeln på kanaler tre och fyra. Detta avslutar den överbryggande processen.

• Crimp spade kontakter till andra änden av båda längder av högtalarkabeln. Spade-kontakt bilder på din högtalarterminaler.

• Avsluta installationen genom att ansluta förstärkaren till två högtalare eller subwoofers genom att skjuta den spade kontaktdon över deras terminaler.