mynewspapers.net

Hur att öka internet hastighet på lan

Hur att öka internet hastighet på lan


Du kan öka Internet-anslutningshastighet på ett lokalt nätverk (LAN) på flera sätt. Hastigheten på anslutningen är beroende av faktorer som inkluderar den maskinvara som används i nätverket, Internet anslutningshastighet från din Internet Service Provider (ISP) och programvara på datorer. Det är viktigt att komma ihåg alla komponenter i nätverket, från modemet till datorn, påverka anslutningshastigheten.

Instruktioner

• Gå till en hastighet-testning webbplats på Internet, till exempel Speedtest, testa Internet hastigheten eller Speakeasy. Testa din anslutningshastighet som använder webbplatsen.

• Jämföra resultaten av testet till den hastighet du betalar för från din Internetleverantör. Resultaten av testet kommer sannolikt vara mindre än den angivna hastigheten från din ISP, men om hastigheterna är drastiskt annorlunda, kontakta din ISP för att testa linjen eller ta reda på vad som är fel.

• Installera en ny router i nätverket. Om du har en äldre router, kan detta öka anslutningshastigheten. Se till att köpa en router som är kompatibel med din Internet-anslutning, om detta är DSL, kabel eller fiber optik.

• Installera nya nätverkskort i datorer på LAN. Detta är särskilt viktigt om du använder äldre datorer, som kan ha långsammare kort. Installationen kommer beror i hög grad på vilken typ av kort installerat, men PCI-nätverkskort är snabbare än USB-anslutna nätverkskort. Följ instruktionerna från korttillverkaren.

• Installera nya nätverkskablar i nätverket. Helt enkelt ersätta någon Ethernet-kablar med Cat 6 kabel av samma längd. Om du redan har Cat 6 kabel på plats, inte uppgradera den. Om du använder Cat 5 kablar, uppgradera de linjerna för bättre bandbredd.

• Installera en snabbare webbläsare. Om du använder Internet Explorer, kan använda en annan webbläsare snabba upp Internet beter. Detta beror på att andra webbläsare, som Firefox, Chrome eller Opera har testats för att vara snabbare. Internet Explorer är standard som webbläsare på datorer med Windows så måste du gå till webbplatser att ladda ner en annan webbläsare.

• Köra ett antivirusprogram på datorn. Microsoft Security Essentials är ett gratis antivirus som installeras som en del av en Windows-uppdatering. Skadlig programvara kan sakta ner din dator.