mynewspapers.net

Hur att öka bränsle körsträcka på 2006 Dodge 2500 DieselDodge Ram 2500 är Dodges mellanstorlek pickup lastbil. Större än Ram 1500, men ljusare än 3500-serien, 2500 används både som en arbete lastbil och som en familj fordon. Som med de flesta pickuper offras bränsleeffektivitet något för vridmoment och dragande kapacitet. Kör diesel version av 2500 kommer att spara en hel del bränsle jämfört med bensin modell, men du kan även dryga ut några körsträcka vinster genom att en liten bit av proaktivt underhåll och vissa ändringar av dina körvanor.

Instruktioner

• Håll nära hastighetsbegränsningen på motorvägen. Peak bränsleeffektivitet för de flesta fordon är på runt 60mph, och faller av ganska dramatiskt hastigheter strax ovanför som.

• Håll din lastbil så lätta som möjligt. Mickar är avsedda att bära last, och ofta i slutändan bär extra redskap som inte behövs faktiskt. Varje 45,4 kg av denna vikt kan släppa din körsträcka med upp till 2 procent, så det lönar sig att sluta och dra ut vad du behöver på en viss resa.

• Köra smidigt. Plötslig acceleration och bromsning och skarpa svarvning har en enorm effekt på körsträcka, speciellt när man kör med hastighet på motorvägen, där de kan minska din körsträcka med 33 procent. I staden minskar denna typ av körning fortfarande körsträcka med upp till 5 procent, så kör försiktigt gör stor känsla.

• Lägg din lastbil i dess overdrive växel när du är vid en konstant hastighet. Detta kommer att låta motorn resten, spinning med en lägre hastighet i förhållande till hjulen och förbränner mindre bränsle.

• Slå på din farthållare. Genom att hålla din 2500 rör sig med konstant hastighet, minskar farthållare onödig acceleration och bromsning körsträcka inverkan.

• Upprätthålla din motor. Även dieslar vanligen kräver mindre underhåll än bensinmotorer, bör en motor tune-up fortfarande får du några körsträcka av rengöring ditt bränsle och luft filter, ersätta slitna glödstift och justera motorns timing till den mest effektiva inställningen. Sammantaget kan du få ett 4 procent körsträcka lyft från dessa saker. Om det finns ett större problem, till exempel en trasig syresensor orsakar din motor att köra rik eller trasiga, kan reparera det ge dig upp till en 40 procent körsträcka förbättring.

• Sätta luft i däcken. Under-pumpade däck kommer att producera ineffektiva nivåer av friktion med marken och förbrukar mer bränsle. Att hitta det optimala däcktrycket, titta i din manual eller på etiketten monterad inuti din förarens sida dörrkarmen. Använda den här, inte den högsta siffran tryckt på däcket, och du kan öka din körsträcka med upp till 3,3 procent.

• Använd klass olja rekommenderas av Dodge i din Ram 2500 manual. Detta kan ge dig en 1-2 procent körsträcka lyft, speciellt om du köper olja som är märkt "Energibesparande," vilket tyder på att den innehåller tillsatser som minska motorns friktion ytterligare.