mynewspapers.net

Hur att muntra en person upp

Hur att muntra en person upp


Att veta hur att muntra en person upp visar sig vara en användbar färdighet under hela livet. Om en vän erfarenheter av dåligt humör på grund av en senaste break-up eller han bara vaknade på fel sida av sängen, jublande honom hjälper hålla honom från att fastna på dåligt humör. För att öka någon annans humör, ändra hjälp personen hans tankar eller handlingar. Små insatser canhelp människor må bättre snabbt.

Instruktioner

Ändra tankar

• När människor känner sig ner, de tenderar att tänka tråkiga och negativa tankar. Hjälpa personen mår bättre genom att ändra fokus i hennes tankar. Tala om vissa lättsam ämnen och engagera henne i en diskussion. Tänka på andra saker kommer att hindra henne från Älta vad som har orsakat henne att känna sig ledsen.

• Skratt hjälper till att lätta på stämningen, och när folk tänker på roliga saker, det gör känsla ledsen svårare. Minnen om roliga historier, berätta ett skämt eller titta på en rolig film för att få skrattet flöda.

• Om personen verkar fortfarande måste tala om vad som orsakar henne att känna sig ledsen, tillåter henne att prata om det. Vara en god lyssnare och ge stöd. Även om du inte kan ändra situationen, lyssnar visar du bryr dig. Detta kan hjälpa personen gå igenom dessa känslor, vilket ibland är nödvändigt innan mår bättre.

• Hjälpa personen korrigera eventuella kognitiva störningar. När människor känner sig ner, kan deras outlook vara ytterst negativa. Hjälpa korrigera dessa överdrivna tankar genom att dela en mer realistisk bild. Exempelvis en person som känns sorgligt maj säger, "pojkvännen dumpade mig för jag inte är ganska tillräckligt. Jag kommer aldrig hitta en annan pojkvän någonsin igen." Svara genom att säga henne något som "du är gott ganska tillräckligt. Han bröt upp med dig eftersom du hade olika värderingar om liv, inte för att det är något fel med dig. När du är redo att datum, hittar du någon som uppfyller dina behov." En mer realistisk utsikt hjälper personen ser på situationen mer logiskt.

Förändrade beteenden

• Beteenden också påverka humör. När människor känner sig ner, tenderar de att vilja att isolera sig och avstå från aktiviteter. Låt inte personen att vara ensam men istället bjuda henne att engagera sig i sociala aktiviteter. Be henne att följa med dig till middag, delta i en lek, eller gå på fest.

• Vara beredd att göra något som personen gillar. Om hon trivs oftast shopping, gå till affären med henne. Om hon gillar att baka, bjuda in henne att baka en tårta med dig. Om han gillar golf, vara villig att spendera en eftermiddag på golfbanan. Även om personen inte vill göra dessa saker, hon kan känna sig bättre om hon gör. Stanna hemma ensam kommer att inte göra hennes humör bättre så uppmuntra henne att lämna huset. Även spendera några minuter utanför kan du förbättra dåligt humör.

• Försök att hjälpa personen utföra fysisk aktivitet. Undvika att sitta i soffan som motion kan förbättra ett dåligt humör. Gå en promenad, ogräs i trädgården eller skjuta några tunnband för att hjälpa personen att må bättre.