mynewspapers.net

Hur att mosa upp låtar med GarageBand

Hur att mosa upp låtar med GarageBand


GarageBand är Apples kommersiell kvalitet musik inspelning och redigering programvara, som levereras som standard med Mac OS X Leopard och Snow Leopard, och som en del av företagets iLife program serien. Förutom komponera originalmusik från början, kan du använda detta program för att redigera redan befintlig musik. Du kan till exempel ta två eller flera musikfiler och skapa musik "mash-ups," remixer som kombinerar element från flera låtar.

Instruktioner

• Öppna GarageBand (Macintosh HD > program > GarageBand) och skapa ett nytt projekt. Om du inte ännu har ett aktivt projekt i GarageBand, visas en navigering-fönstret, med en "Ny musikprojekt" knapp. Annars klicka på "Arkiv" på menyraden och välj "Nytt" från droppa ned menyn. När fönstret "Nytt projekt" visas, ange ett namn för din mash-up och klicka på "Skapa."

• Skapa ett tomt ljud spår för varje musikfil som du vill inkludera i din mash-up. Till exempel, om du vill mash-up två låtar, skapa två ljudspår. Klicka på "Spår" på menyraden överst på skärmen och välj "Nya spår" från droppa ned menyn. När popup-menyn visas, välj "Riktiga Instrument" i listan och klicka på "Skapa." Dina spår visas som länge vågräta utrymmen staplade ovanpå varandra i fönstret främsta verk.

• Dra dina ljudfiler till skärmen med musen, placera en fil på varje tomt spår. För närvarande, spelar det ingen roll var de visas på tidslinjen (som visas som en linjal längst upp i GarageBand-fönstret), som du kommer att placera dem i deras lämpliga platser senare.

• Ta bort delar av varje låt som du inte vill. Mash-ups vanligtvis införliva viktiga delar av olika låtar, som körer. För att eliminera oönskade sektioner, hitta de delar som du vill spara och isolera dem från resten av filen. Till exempel om du vill spara kören från en viss låt och kasta bort allt annat, klicka på tiden raden i början av kören att ställa markören på den platsen. Sedan klicka på "Redigera" på menyraden och välj "Split" från nedrullningsbara menyn dela upp filen i två regioner. Klicka på tidslinjen i slutet av refrängen och göra samma sak. Sedan klickar du på de regioner som visas före och efter kören och klicka på "Ta bort" för att ta bort dem. Gör detta för varje sång.

• Dra varje återstående region till den plats där det ska visas längs tid, samtidigt som varje region på dess respektive spår. Överlappning varje region något för att ställa in din övergångar mellan låtar. Du kan till exempel placera kören av "song A" "00:00" på raden tid slutar vid "00:40," och placera sedan början av "song B" ungefärligt "00:38," så att det börjar precis som föregående låten slutar med en liten överlappning.

• Upprepa (eller "Loopa") din regioner genom att placera muspekaren över den högra kanten av regionen tills en cirkelformad pil visas och sedan dra regionen till höger med musen. Om du vill duplicera en region, klicka en gång för att markera det, klicka på "Redigera" på menyraden och välj "Kopiera" i menyraden. Sedan på "Klistra in" (under "Redigera"-menyn) för att skapa en dubblett och dra det någonstans du vill att den ska visas. Detta fungerar bra om du vill växla mellan låtar upprepande.

• Släta ut den segues mellan varje region. Om du hoppar plötsligt från en låt till en annan, hörs mash-up inte mycket tilltalande. För att jämna ut övergångarna, fade ur den första låten medan fading in i andra. Klicka på nedpilen för att komma åt din volym rutnät, vilken dragen en linje (som representerar din volym) längs tidslinjen centrum på den vänstra kolumnen för varje spår. Dra linjen från centrum av rutnätet till botten för att tona ut (låt A) och dra linjen från botten av rutnätet till centralen för att tona in (låt B). Alltid dra i linjen vid en diagonal vinkel så att din bleknar låter gradvis och naturliga.

• Spara ditt projekt. Klicka på "Arkiv" på menyraden och välj "Spara". Om du vill exportera ett projekt som en ljudfil, till exempel en MP3, klicka på "Dela" på menyraden och välj "Skicka låt till iTunes". Din nya ljud läses in i iTunes-biblioteket.