mynewspapers.net

Hur att märka delarna av en blomma

Hur att märka delarna av en blomma


Märka delarna av en blomma enkelt genom att undersöka blomman noga. De flesta av oss kasta en blick på en blomma och se det som en helhet. Vi ser inte många delar som utgör blomman. När du har tagit tid att noggrant undersöka det, blir många små delar som utgör fortplantningsorganen av anläggningen i blomman mycket lätt att identifiera hos de flesta arter. Att hitta och märkning blomma delar behöver ingen expertis när du använder guiden nedan kan hjälpa dig.

Instruktioner

• Skiss eller skriva ut en enkel blomma så att du har något att märka. Använd en närbild av en blomma som tydligt visar en stjälk, kronblad, en pistill och en ståndare. Pistill och ståndare ser till övergripande kvinnliga och manliga fortplantningsorganen av en blomma. Hitta dessa i mitten av blomman. Dessutom vara säker på att en del av stammen visar i fotografi eller diagram.

• Namnge delarna av en blomma med märkning pistill, eller kvinna, delar av blomman. På de flesta blommor, kan du hitta detta uppsvällda formade röret vid centrum av blomman. Hitta eller skissa det. Märka hela röret som pistill.

• Pistillen består av tre delar. Etikett i botten, lägre, uppsvällda delen äggstocken. Märk röret kommer upp från äggstocken, stil. Märk den översta delen på toppen av pistill där ofta klibbiga material kan hittas, stigmaen.

• Märk ståndare, eller hane, delar av blomman. Hitta eller skiss dessa tunnare, flera delar gränsar till pistill. Märk den nedre delen av ståndare som stöder större toppen, glödtråden. Märk den övre delen där pollen är beläget, anther.

• Lokalisera kronblad av blommor. Kronblad kommer i alla former, storlekar, färger och dofter för att locka insekter som hjälper till med pollineringen. Märk dessa färgglada delar av blomman kronblad.

• Under kronblad, ståndare, pistill och kronblad gå där med stammen, hitta sepal. När blomman öppnar, sepal ser ut som flera lilla gröna mini lämnar runt basen av blomman. Märk sepal.

• Under sepal är stjälk eller stam. Märka denna stödjande, näringsämne att ta del av blomman stjälk, eller stam.