mynewspapers.net

Hur att mala kryddor utan en kvarn

Hur att mala kryddor utan en kvarn


Krossa hela kryddor och frön precis innan matlagning är ett bra sätt att släppa eteriska oljor, att skapa en robust och färsk krydda arom. Även elektriska spice slipmaskiner är värdefulla, har inte alla en händig i ett ögonblick av behovet. Det finns några metoder för att krossa kryddor utan en elektrisk slipmaskin, och om dessa metoder kräver utrustning samt, de nödvändiga verktygen är enkla, nonelectric enheter som du kanske redan har i ditt kök.

Instruktioner

• Placera ungefärliga priser hela krydda eller krydda frön behövs i koppen i mortel. Med hela kryddor, kan bestämma hur mycket bör gå in i mortel att bli krossad spice vara lite förvirrande. Du kan hitta dig själv med lite extra jorda krydda eller med ett litet underskott som kräver kasta lite av hela krydda eller krydda frön i mortel.

• Slipa fetare slutet av mortelstöten in kryddor med en kraftfull nedåtgående vridande rörelse. Mortlar, som har en grov inre skål textur, kommer att kraftigt öka slipning hastighet och lätthet genom ökad friktion.

• Mäta ut lämplig mängd krossad spice behövs för ditt recept med en doseringssked.

• Håll ett microplane rivjärn upprätt i handtaget och över en liten platta. Rivjärn basen ska vara direkt på plattan, med den hand som håller det trycka försiktigt nedåt för att hålla den från att flytta.

• Kör hela krydda ner längden på tänderna på galler sidan av microplane rivjärn. Gör detta långsamt, för att inte av misstag köra fingertopparna längs tänderna på rivjärn. Upprepa denna rörelse tills det inte finns tillräckligt hela krydda kvar till riv bekvämt eller säkert. Denna metod fungerar endast med större hela kryddor, som muskot. Försök inte detta med mindre spice frön, såsom senap eller kardemumma frön.

• Mäta ut lämplig mängd riven spice behövs för ditt recept med en doseringssked.

• Skruva upp på din tomt Pepparkvarn och ta bort den.

• Rensa ut de tomma Pepparkvarn med varmt vatten och skålen rengöringsmedel. Med tanke på svårigheterna att få en disktrasa i en pepparkvarn, kan du behöva helt enkelt fylla Pepparkvarn med tvålvatten och swish runt, följt av en rent vatten skölj. Tillåta tillräcklig torktid.

• Placera den krydda du vill slipa in en Pepparkvarn. Sorters pepparkorn och liten krydda frön fungerar bäst i en Pepparkvarn. Stora hela kryddor kommer inte att grindable i en pepparkvarn, och kan bryta den malande mekanism ligger i basen.

• Säkra upp i Pepparkvarn tillbaka på, håller Pepparkvarn över den mat du förbereder och vrida upp för att aktivera den malande mekanismen.