mynewspapers.net

Hur att lösa upp plack

Hur att lösa upp plack


Plack är den klibbiga, gul film som täcker ytan av tänderna. Men lätt bort med en tandborste och tandtråd, tenderar plack att ackumuleras i områden som är svåra att rena, såsom mellan tänderna och runt tandköttskanten. Med tiden kommer det mjuka materialet stelna till en cement-liknande ämne som kallas tandsten. Tandsten kan inte vara skrubbas bort med en tandborste; måste den tas bort genom att skrapa. Det finns dagliga objekt som kan lösa upp plack och bidra till att undanröja byggs upp från ytan av tänderna.

Instruktioner

• Skölj munnen två till tre gånger per dag med 1 msk 3 procent väteperoxid. Swish peroxiden över ytan av tänderna i minst 2 minuter och sedan spotta ut den kvarvarande vätskan. När peroxiden rör sig genom munnen, det kommer skum och fräsa, lossa kladdiga rester och härdade plack inlåning i processen.

• Dricka minst 236 ml. grönt te eller tranbärsjuice varje dag. Inte bara gör detta främja god hälsa, polyfenoler i drycken hjälper till att tvätta bort plack och hålla tänderna rena.

• Tugga sockerfritt tuggummi en pinne i minst 15 minuter varje dag. Sockerersättningsmedel, såsom Xylitol eller Sorbitol, mjuka upp och ta bort tanden plack, förbättra utseendet på tänder och bidrar till att bekämpa karies i processen. Dessutom stimulerar tuggummi produktionen av saliv som naturligt renar tänder och tandkött.

• Placera en stor jordgubbe i en skål. Tillsätt ½ tsk bakpulver och mosar ihop till en tjock pasta. Bred blandningen över drabbade områdena av tänderna. Låt pastan på plats 5 minuter och skölj sedan med kallt vatten. Citronsyran i bären hjälper till att lösa upp plack medan bakpulver fungerar som ett naturligt blekmedel, blekning av tänder.

• Släppa en påse av svart te i en kopp hett vatten. Att te till brant i 5 minuter. Ta bort påsen, vilket ger den en mild klämma att utvinna så mycket vätska som möjligt. Vänta te svalna något och sedan använda brygden för att skölja munnen. Svart te är en naturlig källa av fluorid--en kemikalie som förhindrar tillväxten av plack. Borsta väl efter denna behandling som te kan lämna fula fläckar på tandemaljen.