mynewspapers.net

Hur att löda koppar rördelar

Hur att löda koppar rördelar


Koppar rördelar, om kopplingar (koppar leder som fäster en bit av kopparrör till en annan) eller avstängningsventilerna, kräver installation av lödning. Processen med att förbereda och lödning armaturerna är ganska lätt, men kan bli enklare med praktiken. Du bör öva förbereder och lödning med några reservdelar kopplingar och några gamla kopparrör innan du börjar själva installationen. Detta kommer att minska möjligheten att läckande kopplingar och huvudvärk i framtiden.

Instruktioner

• Skär koppar röret till önskad längd med hjälp av en slang cutter: Markera röret med den plats där du vill att klippa det, sedan placera slangen klipparen över röret och dra åt bladet ner på märket. Rotera fräsen en gång innan åtdragning och roterande en andra gång. Upprepa den tills röret är genomsågat genom. Sand i slutet av röret (1 tum) och insidan av koppling (eller sittande) med en smärgel duk.

• Applicera ett tunt lager av Blyfri lödning pasta (flux) med en liten borste till alla områden som slipas. Skjut kopplingen (eller sittande) på slutet av kopparröret. Dra ut 10 inches av blyfritt lödtenn från dess spole och böj de sista 2 inches 90 grader.

• Ljus propan fackla, och håll lågan mot det koppling eller montering, flytta lågan från sida till sida. När du hör den flux fräsande, ta bort lågan. Touch sömmen mellan koppling (eller sittande) och leda i rör med avsluta av de böjda 2 inches av lödtenn. Om det smälter, gälla 3/4 tum i löda skarv; kapillärkraften suger lödtenn ner mellan koppling och pipe.

• Torka bort alla överskott löda med en trasa, men kom ihåg att koppling (eller sittande) kommer att heta.