mynewspapers.net

Hur att lätta tyg färg

Hur att lätta tyg färg


Om det är ett nytt plagg, fönsterbehandlingar eller lager material från tygaffär, kan över-mättade tyger förringa något mjukare utseende du gick för. Ett antal steg hjälper dig lätta tyg utan att skada materialet eller att äventyra några utskrifter. Resultaten varierar beroende på vilken typ av tyg. Syntetiskt tyg, kan exempelvis ha fade-resistenta egenskaper som naturliga tyger inte. Tyg hudtonande tekniker har också kreativa användningsområden, såsom stencilling eller skapa splatter effekter.

Instruktioner

• Tvätta artikeln efter Tvättinstruktioner för materialet, i varmt vatten, om möjligt. Tvätta med 2 ml (1/2 tsk) synthrapol för varje 450 g (1 lb) av tyg. Synthrapol hjälper till att extrahera överflödig färg och är säkert med silke och ull. Ofta nya tyger har fortfarande överskott färgämne, som kommer att skölja ut i första tvätten.

• Sun-fade artikeln om tvättning inte har uppnått den önskade belysning. Hänga den utomhus i öppen sol på en tvättlina. Låt artikeln i en till tre dagar. Rotera den om det verkar att ena sidan får mindre ljus än den andra.

• Skapa en mycket utspädd lösning av blekmedel och kallt vatten för ytterligare blekning om sun-fading visat sig vara otillräcklig. Men först kontrollera material instruktionerna för att se om materialet kan acceptera blekmedel. Testa en skrot pjäs av samma eller liknande material, om möjligt. Blötlägg objektet i blekmedel lösning i några minuter. Om blekmedel inte är ett alternativ, prova blötläggning artikeln för längre i ättika och vatten eller bakpulver och vatten. Det finns också kommersiella färg Eldningsmedel.