mynewspapers.net

Hur att lägga torv

Hur att lägga torv


Om gräset är ofta det snabbaste, mest effektiva sättet att få ett tjockt lager av frodiga gräset i din trädgård. Dock om torv läggs felaktigt eller vid fel tidpunkt på året, blir gräsrötterna utsatta för skador. Källa din hemmaplan från en ansedd HANDELSTRÄDGÅRDEN. Syftet med att lägga torv så snart som möjligt efter köp att undvika uttorkning. Torr torv kommer att bli brun och ruttna om kvar för länge.

Instruktioner

• Till området i trädgården när du vill lägga torv. Helst välja ett rektangulärt område. Ta bort döda eller gammalt gräs och ta ut alla stenar, rötter eller växter. Rake ut marken tills ungefär nivå, fylla alla dips med mer jord. Bereda marken minst sex veckor innan du lägger torv, enligt Royal Horticultural Society rådgivare skriver i "Telegrafen".

• Lägga till ett granulat gödselmedel och håva in i smutsa, enligt BBC. Stå på marken för att företaget upp marken och sedan håva området än en gång.

• Köpa eller skära torv tidigt på våren eller hösten så att gräsrötterna att ta hålla före växtsäsongen. Undvik att lägga på vintern, när gräset är känsliga för frost.

• Rulla din första remsa av torv längs kanten av ditt beredda område. Använd baksidan av raken eller en snöskyffel att försiktigt pressa gräset ned för att skapa ett nära samband med matjorden. Låg en annan rulle tätt mot slutet av först tills du har täckt en remsa av gräsområdet.

• Vila en planka längs monterad torv och knäböja på det, snarare än att gå direkt på gräset. Lägg nästa kast av torv vid sidan av den första remsan. Se dock till att i slutet av torv stannar vid en annan punkt att föregående rad. Sikta på en tegel-stil mönster, med vacklade ändpunkter.

• Fylla luckor mellan gräset och kanterna med matjord. Lägg torv över kanten på uteplatser eller bana och sedan klippa längs linjen på stenen som passar.

• Vatten med hjälp av en slang eller sprinkler och sedan lämna till sängs ner i flera veckor. Om vädret är torrt, bevattna gräsmattan djupt varje vecka, helst på morgonen eller kvällen för att minimera avdunstning.