mynewspapers.net

Hur att lägga granit plattor

Hur att lägga granit plattor


Granit plattor är vackra när installerats korrekt. Till skillnad från vanliga plattor är granit plattor dyra och mer hållbara; dock om inte korrekt installerad, kan de skadas om du försöker ta bort dem för att återställa. Genom att följa några enkla steg, kan du slutföra ett estetiskt tilltalande projekt med professionella resultat. Hur lång tid krävs för installation varierar; ett rum jobb kan dock fyllas i så lite som två dagar.

Instruktioner

• Mät området till sida vid sida genom att multiplicera längden med bredd. Detta kommer att ge dig de totala kvadratmeter yta som sida vid sida.

• Fastställa beloppet för granit, injekteringsbruk och thinset. Granit plattor kommer i olika storlekar av kvadrater, så i detta exempel använder vi en 30 cm (12 tum) granit kakel. Dividera de totala kvadratmeter av golvet med en bit av granit kakel. Till exempel, om ditt rum i 9 kvadratmeter (100 kvadratfot), då du delar 9 med 0,9 m (30 cm kakel är 0.9 sqare meter), så du behöver 100 30 x 30 cm (12 tum x 12 tum) granit kakel att täcka golvet. Kolla på listorna på sidan av injekteringsbruk och thinset hinkar. De kommer att berätta hur många kvadratmeter av täckning kan du få ut en hink med förblandade material. Kom ihåg att lägga till 15 procent extra på det slutliga beloppet för kakel redogöra för avfall och brott.

• Lägg ut krita linjerna för referens. Bestäm längden på golvet centrum och centrum för bredden på golvet. Göra en markering på varje sida av längd och bredd och fäst en krita linje över golvet. De två linjerna som skär i centrum av golvet, som är där du kommer att starta om granit kakel.

• Sprida thinset med 6 mm (1/4 tum) v-form murslev. Se till att du börjar i centrum av golvet där krita linjer korsar varandra. Det blir fyra kvadranter runt mittpunkten av krita linjerna. Börja i nedre vänstra kvadranten och arbeta dig därifrån. När första granit kakel är kvadrat till raden layout, ställa nästa en i raden. Space brickor med 1 cm (3/8 tum) kakel distanserna. När du har fyra granit plattor som i linje, placera 1,2 m (4 fot) nivån på dem och se till att de är nivå och rak. Om inte, sedan försiktigt på dem med en gummiklubba. Fortsätt lägga kakel och nivellering tills hela golvet är gjort. När du har avslutat om stora bitar av kakel, skär i mindre bitar med en kakel skärare och lägga dem på plats. Att granit kakel att ställa in 24 timmar före injektering.

• Ta bort distanserna 1 cm (3/8 tum) och injekteringsbruk lederna. Blanda injekteringsbruk enligt paketet riktningar. Med hjälp av injekteringsbruk flötet, sprida kakel injekteringsbruk på granit kakel och tryck på injekteringsbruk i lederna. Ta tillräckligt injekteringsbruk från skopan att arbeta en 1,2 m (4 fot) område på en gång. Håll fogarna utraderas från ytan av den granit med en våt, vred ut svamp. En gång du har ingjutna hela golvet, låt det torka i 24 timmar och sedan reclean granit yta. Det blir en vit hinna på kakel. Inte rädd, bara torka den ren.