mynewspapers.net

Hur att lägga dekorativa grus

Hur att lägga dekorativa grus


Dekorativa grus kan vara ett relativt billigt sätt att förändra utseendet på din trädgård och, även om vissa underhåll krävs, det kräver mycket mindre ansträngning än en mer traditionell trädgård. Grusad områden behöver inte vara vilda ödemarken; införliva växter som lavendel och rosmarin kan göra en grus trädgård en fristad för bin och andra pollinatörer. När du väljer grus, Royal Horticultural Society rekommenderar att du använder en färg som passar andra närliggande delar av din trädgård, som gatsten eller andra sten strukturer.

Instruktioner

• Markera ut området du tänker grus genom att trycka på pinnar eller stakes i marken och länka dem med trädgård snöre.

• Gräva i området inuti markörer med en trädgård gaffel eller spade och ta bort några av marken innan kratta det platt. När du är klar bör området du tänker grus vara cirka 5 centimeter (2 tum) under det omgivande området.

• Avsluta kanterna på det område du planerar till grus. En mängd olika alternativ finns, inklusive gatstenar, en sten kerb, en serie av träskivor, tegel eller kullersten. Beroende på vilket alternativ du väljer, se till att yttre kanten möter ytan det är bredvid för en snygg finish och se till att den är tillräckligt hög för att förhindra grus rinner ut.

• Täck den kala marken med ogräs suppressant membran att hålla oönskade ogräset i schack. Membran brukar komma komplett med pinnar att hålla dem på plats, så använd dem för att se till att membranet är platt och höll nära marken under.

• Skär ett "X" form i membranet på alla platser där du tänker placera växter. Placera anläggningens Rotknölen i marken under genom X-formade hål. Kom ihåg att om du använder en kalkstensbaserade grus, bör du välja syra-älskande växter som Rhododendron och azaleor, råder Royal Horticultural Society.

• Tomma påsar av grus direkt på membranet, var noga med att undvika att skada några blommor eller du har planterade buskar. Sikta på ett djup av cirka 5 centimeter (2 tum). En 25 kg (55 pund) väska bör omfatta cirka 60 kvadratcentimeter (0.7 kvadratyard), medan du kan förvänta dig en större kubikmeter väska att täcka cirka 20 kvadratmeter (24 kvadratyard), enligt Royal Horticultural Society.

• Kratta gruset platt att uppnå en attraktiv finish. Även med ett ogräs suppressant membran måste du sålla regelbundet för att hålla grus ute tidy, medan det kan vara nödvändigt att toppa det varje så ofta om stenarna bli spridda genom att passera fötter.