mynewspapers.net

Hur att lägga armeringsjärn för betong

Hur att lägga armeringsjärn för betong


Betong ensam är skicklig av stöttande en hel del vikt, men det finns gränser för hur mycket en platta av betong kan ta innan det börjar att spricka eller falla sönder under lasten. Du kan höja gränsen genom att lägga till en stödstruktur av betong. Ett rutnät av armeringsjärn är en serie av kors och tvärs stålstänger, placeras i centrum av betongen för att hålla materialet ihop och fördelar vikten jämnt över den platta ytan. Om du vill använda, lägga armeringsjärn på plats innan du häller betong, då Häll betongen över och runt barerna. När betongen härdar, stål stödstruktur sitter inom, redo att ge stödet som din platta behöver som vikt ovanpå plattan växer.

Instruktioner

• Mät området i betongplattan som i djupet till avgöra mängden stål armeringsjärn och stöd rutor måste du köpa. Köpa tillräckligt armeringsjärn för att täcka området med ett rutnät av barerna fördelade 60 cm (2 fot) ifrån varandra under hela plattan. Köpa tillräckligt konkret stöd stenar för att placera en smäll varje 1,5 meter (5 fot) längs basen av stiftelsen. Köpa sten som är halva höjden av din planerade platta.

• Placera stenarna konkret stöd i stiftelsen hålet ovanpå stödmaterial som en bädd av grus eller dunsten hinder. Utrymme stenar i rader och kolumner, alla 1,5 meter (5 fot) isär och att utvidga halva höjden av stiftelsen hålet.

• Låg den stål armeringsjärn i grunden i ett rutmönster. Använda konkreta stenarna till hålla armeringsjärn på en konsekvent höjd som kommer att placera barer i centrum av plattan. Ordna barerna i en korsning grid mönster fördelade 60 cm (2 fot), med ändarna av baren ca 12.5 cm (5 tum) från kanten av hålet. Lay alla barer i hålet med en riktning och placera barer passerar de ovan det första lagret.

• Anslut barerna där de två skikten möts med metal band. Linda band runt staplarna ska hålla dem på plats och dra åt banden med tång. När hopbundna, kommer barer bilda ett enda rutnät över toppen av stöd stenarna.