mynewspapers.net

Hur att laga mat med en wok på en spishäll med induktion

Hur att laga mat med en wok på en spishäll med induktion


Induktion-brännare tillåta kockar större precision i att kontrollera temperaturen, medan utsidan förblir sval vid beröring att förhindra brännskador. Dessa brännare är enkelt att använda, men de utgör några unika utmaningar för de som undrar hur man lagar med en wok på en spishäll med induktion. Traditionella wok tekniker som flip och slänga kan inte användas med induktion. Wok pannor måste också göras av ett magnetiskt material, som gjutjärn eller rostfritt stål. Aluminium wokar fungerar inte på induktion brännare. Slutligen, om du inte har en specialiserad wok induktion brännare, som har en grund bassäng i stället för en platt topp, du kommer att behöva använda en platt botten wok för att laga på din induktionshäll.

Instruktioner

• Placera din flatbottnad wok på induktion spis och sedan justera brännaren till den temperatur du önskar. Medan du kan aktivera induktionshäll och ställa in temperaturen innan du placera woken på spishäll, kommer induktionshäll inte värma upp eller aktivera tills metall är i kontakt med dess yta. Detta förhindrar att din induktion spis kvar på, men det begränsar också din förmåga att slänga material i woken.

• Häll en liten mängd olja i woken. Du kan snurra woken från sida till sida på induktion utan att lyfta eller du får flytta oljan med din spatel. När oljan är varm och bubblande, men innan det börjar röka, till din mat. Oljan bör ta mindre än en minut att värma upp.

• Flytta din mat runt woken med hjälp av din spatel. Inte lyfta woken av brännaren; Om du gör brännaren kommer att stängas av och du måste manuellt återställa temperaturen. Fortsätta att agitera maten med din spatel tills maten är klar matlagning.

• Ta bort woken från värmen och servera maten. Induktion spis kommer att automatiskt stänga av när du tar woken av hällen.