mynewspapers.net

Hur att laga mat med en asiatisk ris Steamer

Hur att laga mat med en asiatisk ris Steamer


Att göra ris på hällen kräver ständig övervakning--kokande vatten, lägga ris, minska värmen, kontrollerar att det inte bränna-- och sedan glömma bort att hålla det varmt; När brännaren går av, blir riset kallt. En asiatisk ris ångbåt är verkligen "sätta den och glömma det", och är det bästa och enklaste sättet att göra fluffiga, läckra ris, perfekt för användning i sushi eller som en sida skålen.

Instruktioner

• Överväga vilken typ av ris som görs och därmed prep. Washington Post säger att de "allmänna regeln är att tvätta importerade rices och inte att tvätta inhemska rices, som är väl rengjorda och torkade innan förpackning. Importerade rices har gott om klängande stärkelse kvar från bearbetning." Ge exotiska ris en snabb tvätt, antingen med en fin sil eller genom sköljning och försiktigt hälla ut vatten utan att förlora riset. Vissa kockar argumentera mot tvätt jasminris, att tro det kan skölja bort några av smak.

• Lägg riset i ångbastun och täck med vatten. Huvudregeln är att använda en 1-till-1 förhållande, så för varje kopp ris, Lägg en annan kopp vatten. Se till att riset är helt täckt av vatten och jämnt fördelade över kruka med ångaren.

• Anslut maskinen och sätta den till cook-funktionen. De flesta ångkokare tar cirka 20 minuter att fullt laga ris. Maskinen kommer att bli varm medan används och steam kommer att fly genom ett litet hål i locket, så hanteras med omsorg för att undvika brännskador. Det krävs inget underhåll medan riset kockar, till skillnad från metoden kokplatta. När riset är gjort, kommer mest moderna ångfartyg automatiskt växla till en "värma" läge, att hålla riset trevlig och varm.