mynewspapers.net

Hur att konfrontera en passiv-aggressiva Boss

Hur att konfrontera en passiv-aggressiva Boss


Passiv-aggressiva beteende är ett indirekt uttryck för ilska avsedda att undvika konflikt men fortfarande uttrycka missnöje för den person som agerar. En passiv-aggressiv person kommer ofta förnekar att vara arg, undvika konflikter och låtsas okunnighet när de konfronteras. Det är särskilt svårt när den passiv-aggressiv personen är din chef, eftersom det ger otaliga sätt att uttrycka ilska. Passiv-aggressiva människor är mycket avogt inställt till konflikt och så uttrycka sin uppdämd frustration genom indirekta metoder. De kan sprida rykten, ignorera begäranden eller "stonewall" dvs när de stänger ner till den punkt där du inte kan åstadkomma något med dem.

Instruktioner

• Föra register för varje interaktion med din chef. Spara kopior av e-post, fax, minnesanteckningar och föra en logg av telefonsamtal. Passiv aggressiva chefer förnekar ofta har sagt eller gjort något när de konfronteras. Du måste ha hårda bevis om du kommer att möta din chef.

• Samtal ut dina egna misstag innan din chef har en chans att hitta brott. Om du gör ditt bästa för att erkänna och be om ursäkt för eventuella misstag du gör, gör du det svårt för du boss att motivera några passiv-aggressiva åtgärder.

• Konfrontera någon passiv aggression direkt. Citera specifika instanser där du känner du har kränkt och fråga din chef varför han gjorde vad han gjorde. Ännu bättre, fråga vad du kan ha gjort för att förolämpa din chef och lyssna uppmärksamt utan defensiveness. Visar din chef att det är OK att direkt prata om frågor kommer att bidra till att minska passiv aggression i framtiden.

• Lägga fram bevis till personalavdelningen eller din chef arbetsledare om direkt konfrontation med din chef inte fungerar. Se till att du endast ta upp frågor där du har bevis för något brott. Hålla sig till fakta.