mynewspapers.net

Hur att klaga hos din chef

Hur att klaga hos din chef


Plocka upp modet att utmana din chef kan vara en skrämmande utsikter. Jobb är den ekonomiskt underlag som de flesta av oss bygga uppfyller liv, så utmanande din chef och att döma det fel kunde lämna dig utan jobb eller äventyra din möjligheter för framtida kampanjer. Att inte agera alls när något är verkligen oroande du kan lämna dig frustrerad, betonade dock ut och olycklig på jobbet.

Kommunicera

Tala med betrodda kollegor om du planerar att klaga på. De kan känna på samma sätt och vara beredd att klaga vid er sida eller på minst tillbaka du upp din chef bör man ifrågasätta dem. Om din chef vet finns det flera människor som känner på samma sätt, är de mycket mindre sannolikt att uppfattar du eller ignorera ditt klagomål av rädsla för att stöta bort hela laget. Talar till andra kan också ge dig en objektiv uppfattning. Betonar i och utanför arbetet kan leda dig att ha en överdriven eller skevt perspektiv. Talar till en kollega hjälper bekräfta om ditt klagomål är rationell och rättvis.

Dom

Beakta arten av frågan innan man beslutar att närma sig din chef. Om du är irriterad över en förfarandemässig fråga som du tycker är långsammare produktivitet och skulle kunna öka effektiviteten om ändras, kan de väl vara tacksam du har kontaktat dem. Däremot kan om du känner att du behandlas annorlunda av din chef på grund av din religion eller ras, eller om du blir sexuellt trakasserad, det vara en bättre idé att hålla en dagbok över alla incidenter där misshandel förekommer. I sådana fall kan talar till chefens överordnade eller fackliga företrädare vara ett bättre alternativ.

Tillvägagångssätt

Behålla lugnet och tala klarsynthet och rakt på sak. Du kan vara rasande på insidan men om ditt fall så tydligt som möjligt utan fientlighet är mer benägna att engagera din boss' uppmärksamhet. Att förlora ditt humör eller svordomar är inte bara skyldig att leriga detaljerna i ditt klagomål men också kan landa dig ett disciplinärt förhör för tjänstefel i arbetet. Artigt be att din chef avstår från sitt beteende eftersom det gör dig att känna dig obekväm och gör din arbetsmiljö tafatt. Förklara hur deras beteende orsakar du nöd. De flesta chefer är ansvariga inför de högre upp i företags kedjan så kommer att vara angelägen om att upphöra med något beteende som gör anställda olycklig.

Officiella linjer

De flesta företag har ett förfarande för klagomål som uppmuntrar anställda att formellt registrera klagomål om de känner att de behandlas orättvist på jobbet. Dessa förfaranden varierar mellan företag men du bör kunna hitta detaljer i ditt anställningsavtal. Håll en dagbok och rekord tid och datum för varje incident som orsakar du nöd om beteendet inte slutar. Tala med du facklig representant om din organisation är associerat med en fackförening. Om de inte kan söka ytterligare råd från Citizen's Advice Bureau eller ACAS. De kommer att kunna hjälpa dig i att driva din fordran vidare och söka gottgörelse i domstol om det behövs.