mynewspapers.net

Hur att kastrera kalvar av ränder

Hur att kastrera kalvar av ränder


Tjurkalvar har rutinmässigt varit kastrerade i århundraden runt om i världen. Kastrering minskar djurens aggressiva egenskaper när de når vuxen ålder och gör deras kött mer anbud på grund av lägsta av manliga hormoner i blodet. Den vanligaste metoden för kastrering innebär kirurgiskt avlägsnande av båda testiklar utan bedövning. Kalven lider ofta extrem smärta under processen. Den senaste metoden för kastrering innebär att placera ett band runt testiklarna att skära av blodtillförseln. Metoden verkar inte negativt påverka djurens aptit, viktökning eller allmänna hälsa, och är mycket mindre smärtsam, enligt "Beef Magazine."

Instruktioner

• Lägg en ung kalv på sin sida och knyta benen ihop. En äldre, större kalv kan hållas av två starka personer under banding. Unga, starka och tunga kalvar kommer att kräva en nötkreatur squeeze ränna att hålla djur stillbilden.

• Placera gummibandet över tips av elastrator. Försiktigt komprimera handtagen tillsammans för att utöka gummibandet.

• Förstå båda testiklarna fast med handen och dra nedåt. Var försiktig att inte låta en testikel gå och glida inuti vaden.

• Skjut öppna gummibandet över båda testiklarna och släppa försiktigt bandet genom att låta handtagen på elastrator att expandera.

• Titta noga för att se till att båda testiklarna är Bandad. Release elastrator genom att försiktigt dra tips gratis av gummibandet.

• Lossa kalven från dess begränsningar. Många kalvar visar obehag och tecken på smärta i upp till fyra timmar efter bandet kastrering, enligt American Veterinary Medical Association. Kalven kommer ofta slänga huvudet, stämpla sin fot, sparka på sin mage och rulla runt.

• Titta på testiklarna noga att se till att de inte blivit smittad. Kontakta en veterinär om testiklarna börjar få en varfylld ansvarsfrihet med illaluktande doft. Beroende på åldern av kalven på kastrering, testiklarna normalt skrumpna upp och falla av kalven, tillsammans med gummibandet, inom 10 till 50 dagar efter ansökan.