mynewspapers.net

Hur att intervjua ett band: vilka frågor be musikerna

Hur att intervjua ett band: vilka frågor be musikerna


En framgångsrik musik intervju nödvändiggör läxor och förberedelse. Forskning bandet utförligt, spendera tid med musiken och börja utveckla frågor när du hittar en aspekt av bandet du verkligen vill lära sig mer om. När intervjua musikerna, är ditt mål vanligtvis att hjälpa läsarna att förstå musikerna och få en djupare förståelse av musik. Som sådan, är det viktigt att ställa frågor att bara musikerna själva kan svara. Förutom att ställa frågan om en bandets historia, ställa frågor som avslöjar musikernas åsikter och känslor.

Instruktioner

• Anteckna dina frågor. Ställ dina frågor innan du anländer till intervjun, men inte sticka till frågorna om du hittar intervjun går naturligt in i ett annat, mer intressant ämne. Utveckla många frågor, men fråga bara de mest väsentliga och potentiellt intressanta frågorna.

• Använd en digital diktafon. Testa brännaren innan du börjar intervjun.

• Ställa frågor som ger historien av bandet för obekanta läsare. Om bandet är väl känt, hoppa över dessa typer av frågor. Ställa frågor som "hur gjorde bandet form?" eller "Ge mig en kort historia av bandet?"

• Prata om färska och turer. Ställa frågor som "Hur de nya låtarna skiljer sig från din äldre material?" eller "Talar om låtskrivandet och inspelning process och vad skiljer denna post."

• Studera bandets lyrics. Leta efter de allmänna teman, samhällskritiska och personliga känslor. Ställa frågor som expanderar på bandets texter för att ge läsarna en djupare förståelse av textförfattaren och hans idéer.

• Ställa frågor om bandets senaste historia bortom utgåvor och turer. Om bandet har haft problem med ett skivbolag, hade en van olycka på turné eller introducerade en ny medlem till bandet, ställa frågor om dessa händelser.

• Prata om musik industrin ämnen. Be bandet hur det känns om att sälja musik på nätet och hur det känns om illegala nedladdningar. Fråga bandmedlemmarna sina förutsägelser om framtiden för CD och vinyl försäljning och om digital musik någonsin helt kommer att ersätta dessa format.

• Be bandet om framtida planer och kommande releaser och turer. Ge läsarna en uppfattning om vad att se fram emot med bandet.