mynewspapers.net

Hur att installera Windows XP Pro från en USB-enhet

Hur att installera Windows XP Pro från en USB-enhet


Windows XP kan installeras från en USB-enhet genom att omvandla det till en startbar flash-enhet. Windows XP-installationsskivan kan kopieras till flash-enheten på ett sätt som gör det fungera samma som CD-skivan själv vill. På detta sätt kan du säkerhetskopiera CD från enheten för säkerhet eftersom den finns på ett varaktigt medium. När enheten konverteras, kan det användas att installera Windows XP på en dator som har USB-ingångar. Windows har en programvara som heter WinToFlash som tillåter dig att göra USB-enhet startbar.

Instruktioner

• Installera WinToFlash programvaran på din dator. Detta kan ta några minuter.

• Öppna programmet när det installeras på datorn. Sätt i Windows XP installera i din dator. Sätt in USB-flashenheten i en ledig USB-kortplats. Tillåt både att ladda och hittas av datorn.

• Gå tillbaka till programvaran WinToFlash. Du kommer att se två alternativ behöver fyllas för att skapa din startbar flash-enhet: käll- och måladresser. Under källa Välj CD-enheten. Välj katalogen för den USB blixt driva du bara inkopplad under USB. Tryck på "OK".

• Tillåt din startbar flash-enhet som ska skapas. När du har valt käll- och måladresserna, kommer att programvaran göra resten av arbetet.

• Bläddra till det nedre högra hörnet av skärmen när skapelsen är klar och klicka på "Säker borttagning av maskinvara." Välj USB-flashminnet och tryck på "Stopp". Detta förhindrar att flash-enheten, så att du kan dra den från datorn och använda den för att installera Windows XP på någon maskin.