mynewspapers.net

Hur att hitta wlan lösenord utan att återställa

Hur att hitta wlan lösenord utan att återställa


Återställa datorns trådlösa routern återgår enheten tillbaka till de ursprungliga inställningarna. Eftersom enheten levereras utan lösenord redan tilldelats för nätverket, tas lösenordet du hade bort. Detta kan komma till hands om du någonsin glömma lösenordet för din trådlösa lokala nätverk. Dock behöver du nödvändigtvis inte återställa routern och förlora alla dina inställningar om allt du behöver göra är att lista ut lösenordet.

Instruktioner

• Öppna Microsoft nätverks- och delningscenter. En genvägsikon för detta verktyg finns i "Kontrollpanelen," som du kan visa genom att välja "Start" knappen från skrivbordet. Du kan också söka efter "Nätverk och dela Center" i rutan "Sök" i menyn "Start" och hitta genvägen för programmet på så sätt.

• Öppna "Hantera trådlösa nätverk" från den vänstra kolumnen i fönstret på skärmen.

• Leta upp namnet på ditt trådlösa lokala nätverk och dubbelklicka på den en gång. Om du heter din nätverk "hem" till exempel, ser för nätverket i det här fönstret märkt "Home."

• Klicka på "Säkerhet." Det nuvarande lösenordet för ditt WLAN-anslutning visas i rutan "Lösenord" som en serie av svarta ringar. Kryssrutan "Visa tecken" för att göra de svarta ringar tillbaka till bokstäver och siffror som representerar ditt lösenord.