mynewspapers.net

Hur att hitta värdet på antika Georg Jensen smyckenGeorg Jensen var en dansk silversmed, som 1904 startade ett företag som smycken i Köpenhamn. Jensens smycken är unikt eftersom det är smakfullt formgivet, både i form och estetiskt. Han tränade som en skulptör och keramiker. Han fick sin start i smycketillverkning av första utbildning som en guldsmed i 1880. Han är känd för sin fina kvalitet silver smycken, som han började göra efter att ha tagit ett inlägg med silversmed Mogens Ballin. Jensens antika smycken är en kombination av silver med halvädelstenar.

Instruktioner

• Se över smycket med förstoringsglas. Undersöka det för markeringar som anger ålder. Till exempel, sterling silver användes av Jensen början i 1933, vilket ger samlare sätt hittills en antik pjäs. Titta på silver renhet. Om den är markerad 826 till 830 till 925, är som silver; 925 är sterling, mer värdefulla sorten.

• Jämför stilar av Jensen smycken. Värdet kan vara högre för plagg som är tillverkade under en särskild design period. till exempel den Arts and Crafts-rörelsen, Art Deco-perioden, när Jensen konstruerad många av sin fina utformad smycken under denna tid. Slå upp Jensen Art Deco smycken online. Titta på utformningen för att se om det är en begränsad upplaga. Smycken designers bara lägga ibland ut en viss smycken, och dessa bitar kan vara mer värda.

• Kontrollera om Jensen smyckena är från Danmark. Smycket gjordes under en period i USA på 1940-talet. Leta efter ett märke som anger att det gjordes i Danmark. All märkt Danmark kommer att vara en original, äldre och mer värdefull.

• Titta online på collector webbplatser där objekten säljs, eller där smyckena säljs av yrkesverksamma inom området som är specialiserade på Jensen bitar. Se vad de säljer sina artiklar för, och jämför med online-auktion listor för smycken. Titta på auktioner för att se den bud och populariteten av distinkta Jensen bitar. Studera collector böcker skrivna om Jensen och hans smycken och hålla dig uppdaterad på de mest aktuella prisguider att lista de senaste marknadsvärden.

• Gå till live auktioner i en tegel och murbruk auktionshuset, bortsett från Observera online-auktioner. Gå till handel visar där återförsäljare specialiserade på denna typ av smycken och ställa frågor. Ibland kommer återförsäljare Markera upp deras artiklar 10 till 20 procent i väntan på hagglers förhandla om priset. Ställa återförsäljare om det är det löpande marknadspriset för smycken.

• Föra pjäsen till en värderingsman av vintage smycken eller en juvelerare som specialiserar sig på hans typ av smycken eller antika smycken med halvädelstenar. De kan ge en ungefärlig uppskattning på ett värde av en viss del.