mynewspapers.net

Hur att hitta värden av Wm. Rogers Silver kannor

Hur att hitta värden av Wm. Rogers Silver kannor


De amerikanska William Rogers, 1801-1873, var master silversmed och hjälpte pionjär tillverkaren av silver pläterad porslin. Innovationer på silverfat av Rogers och hans andra familjemedlemmar skapad prisvärda formella serviser för medelklassen och skapat en stor efterfrågan på deras produkter. I dag samlar människor plagg som är tillverkade av Rogers på grund av sin bestående skönhet och värde. Bestämma värdet på en tillbringare gjord av Rogers: gör något hemarbet på bakgrund av lappa och studera den nuvarande marknaden intressen silverfat.

Instruktioner

• Bekräfta att din kannan gjordes av Wm. Rogers. På grund av de många olika maker's marks används av bolaget under åren, och att andra tillverkare använt namnet Rogers, detta steg är inte så lätt som det låter. Märken som används under åren inkluderar 1865 Wm. Rogers (1865), Wm. Rogers och Son följt av en stjärna (1856-1861), Wm. Rogers Mfg. Co. (används efter 1865), Wm. Rogers och Son (1861-1871), och Wm. A. Rogers (som redan 1897 och används av Oneida silver börjar omkring 1829).

• Översyn silver guider. Gå till ditt lokala bibliotek eller bokhandel för att hitta samlarföremål böcker att diskuterar värdet av silver bitar. Hittar du inte en bok för Wm. Rogers silver, men företagets varor är inkluderade i allmänhet silver guideböcker. Några exempel på silver collector guider är "Encyclopedia of American Silver tillverkare" av Dorothy T. Rainwater, Martin Fuller och Colette Fuller; "Standard Encyclopedia av amerikansk Silverplate" av Frances M. ben och Lee Roy Fisher; och "Amerikansk Silverplate" av Dorothy T. Rainwater, Donna Felger och H. Ivan regnvatten.

• Kontrollera marknaden. Titta på priser på online och tegel och murbruk butiker att se de priser som anges för Wm. Rogers kannor. Kontrollera också avslutade auktioner på eBay att se värdena insåg för olika kannor. Du måste registrera dig för ett gratis konto för att få tillgång till denna information. Använd dessa siffror som referenser för att fastställa hur mycket din pitcher är värd på marknaden.

• Anlita en expert. Om du har en stor samling av silverfat du behövde värderas, särskilt om du behöver en värdering för försäkringsändamål, kan det vara värt pengarna att anlita en värderingsman. En professionell värderingsman som gör en personlig utvärdering av din Wm. Rogers silver kannor, kan ge dig en skriftlig utvärdering av dina pjäser och deras värde. Kontakta internationella samhälle av värderingsmän eller den amerikanska samhället värderingsmän för att hitta en expert inom ditt område.