mynewspapers.net

Hur att hitta offentliga domböcker gratis onlineOffentliga domböcker är tillgängliga för alla som vill ta dig tid att hitta dem. Handlägger och högsta domstolens beslut på statliga och federala nivå finns normalt tillgängliga online och specialitet webbplatser har poster för brott och sexbrott. Vissa stater underhålla webbplatser för allmänheten gratis och vissa län hålla fastighetshandlingar online. Du kan hitta de flesta offentliga domböcker gratis med online-resurser och lite Sök tid.

Instruktioner

• Samla all information du kan om åtgärden rättegång eller domstol. Viktig information innehåller namnen på parterna, domstolen av posten, numret som tilldelats av domstolen, ansökningsdag den första inlagan och kategorin av rättegången. Vet om fallet är civil- eller straffrättsligt, eftersom det finns olika databaser för varje. Fall med staten som käranden är vanligtvis brottsliga handlingar. Stilen i fallet är all information ovan titeln av inlagan, och detta är vanligtvis information som behövs för att hitta fallet.

• Besluta vilken del av domstolen posten du vill granska. Av beslut eller dom av besvärsinstansen ärenden och högsta domstolens domar är oftast den enda delen av fallet tillgängliga online. Om du behöver inlagor eller personlig information om parterna, kan du behöva kontrollera fysiska posten där inlämningen skedde. Online-versionen kan ha fakta du söker eftersom det finns oftast en detaljerad sammanfattning av fallet i yttrandet.

• Bestämma om ärendet pågår fortfarande eller om den är klar. Avslutade fall har en dom eller ett slutligt beslut. Fall som inte har slutförts är inte vanligtvis tillgängliga online, men de lokala tidningarna har ofta artiklar med anknytning till stämningar. Använd en gratis hemsida som det Universitetar av North Carolina-Greensboros för tidningar som anordnas av staten att hitta information om stämningar i någon region i landet.

• Leta upp statliga domstolen appellationsdomstolar och högsta domstolens beslut gratis på webbplatsen Cornell University, som har de yttranden sorterade efter staten. Förenta staternas högsta domstol beslut finns tillgängliga gratis på de nationella tekniska Information Services divisionen i högsta domstolen. Vissa stater som Kalifornien har en gratis offentliga register hemsida och det finns andra offentliga register webbplatser som täcker många, men inte alla stater, med journaler tillgängliga. (Se resurser). Använda en gratis testversion av Westlaw och Lexis webbplatser om den information du söker inte på andra webbplatser.

• Kontrollera specialitet webbplatser som den nationella kön gärningsmannen allmänna webbplats eller Family Watchdog för brottmålsdomar. Vissa stater har en webbplats för ett statligt register över sexualförbrytare och städer och län placerar denna information online. Arbeta med information från en webbplats till en annan, och från den nationella webbplatser till staten, då county och tidningar att hitta offentliga domböcker online.