mynewspapers.net

Hur att hitta obearbetade vete & havrekli

Hur att hitta obearbetade vete & havrekli


Obearbetade vete och havre kli kan läggas till alla typer av måltider för att öka deras fiberinnehåll. Kli en vete eller havre kärna är grovt, utanför beläggning av kärnan och även om den inte innehåller en massa näringsämnen, det är en utmärkt källa till fiber. Kli tas bort från kärnan vid valsning och det är ofta paketerad separat för att lägga till smak och fiber till bakverk.

Instruktioner

• Titta i din lokala hälsokostbutiker eller avsnittet hälsokost i din lokala affär. Många hälsokostaffärer specialiserar sig sälja obearbetade produkter båda förpackad och i bulk. Livsmedelsbutiker har ofta en del av butiken ägnas åt hälsa eller bulk livsmedel, så ser det är ett bra ställe att börja.

• Be din lokala affär eller mat kooperativa om de kan hjälpa dig hitta en källa av obearbetade vete och havrekli. De kommer att ha förbindelser med stora mat distributörer och kanske kunna ansluta dig med rätt företag.

• Köp vete eller havre kli online från platser som Hodgson Mill, Purcell berget gårdar eller Bob's Red Mill. Alla dessa butiker har havre och vete kli i varierande mängder. Många hälsokostaffärer har online-butiker och kan skicka dig det belopp du behöver.

• Kontakta en kvarn i ditt område och ta reda på om de säljer obearbetade kli. Detta kan vara en utmärkt källa till en stor mängd kli om du behöver den.