mynewspapers.net

Hur att hitta en hane katt till kompis

Hur att hitta en hane katt till kompis


Purebred kattungarna kan vända en skälig vinst när den såldes till katt inbillad. Kvinnliga katter bär, föda och sjuksköterska kattungar, men om du kommer att föda upp kattungar, behöver du också en hane katt. Du kan behöva hitta en partner för din befintliga honkatt, eller du kanske vill ha en hane att använda som en "stud" för att para sig med andra uppfödare kvinnliga katter. Att hitta en bra hane katt att rasen kan ta del arbete, men med tid och ansträngning du kan hitta en lämplig hane för avel.

Instruktioner

• Konsultera en uppfödare remiss tjänst som erbjuds av den katten Inbillad Förening eller katalogen katt uppfödare (länkar till båda dessa bokförs under resurser i den här artikeln). Detta är förmodligen det enklaste och mest tillförlitliga sättet att söka efter en tom att producera purebred kattungarna. Du kan söka efter plats eller genom att skapa av katt. Tjänsten kommer att ge dig kontaktuppgifter för uppfödare som kan förse dig med en tom att köpa för avel, erbjuder så att du kan föda upp din kvinna med sina manliga och dela vinsten av kattungarna, eller ge dig en manlig kattunge för att höja och använda för framtida avel.

• Kontrollera med lokal djur skydd, leta efter annonser i tidningen eller ta ens en titt på lokala djuraffärer för Tom katt du kan föröka med din befintliga honkatt. Denna metod är bäst om du bara vill att producera en skräp av kattungarna för nöjes skull, inte vinst, som du kommer att bli svårt att hitta en purebred Tom katt av bra avelsdjur på detta sätt. Tänk på att sosme djur skydd kräver att en Tom katt är kastrerad före antagandet i ett försök att förhindra sällskapsdjur överbefolkning, så detta skulle hindra dig från avel katten. (Se referenser 2.)

• Leta efter ett oförändrat (detta innebär inte kastrerad) hane katt minst sex till åtta månader gamla. Av denna ålder, manliga katter (kallas toms när de är oförändrat) når puberteten och kan befrukta en kvinno-katt. En tom reproduktiva livslängden (hur länge han kommer att kunna producera kattungar) är ca 14 år, så håll detta i åtanke när man tittar på äldre katter för parning.

• Se till att katten du funderar kom från en frisk skräp av kattungarna som var alla av bra storlek. Kattens mor bör ha hade inga problem att föda eller ta hand om hennes kull. Detta bidrar till att kontrollera din tom är av bra avelsdjur.

• Införa tom och kvinno-katt eller katt till en annan gradvis, ger dem tid att lära känna varandra. Hålla en katt i ett separat rum utan andra katten för ett par dagar. Sedan prova att låta den katten i huset, och placera andra i säker rummet, byta ut dem ett par timmar i taget hela dagen. Låt katterna kontrolleras och övervakas tillgång till varandra tills de kommer överens. När katterna känner, kommer de vara redo att para sig och göra kattungar.