mynewspapers.net

Hur att hitta DNA med hemmagjorda metoder

Hur att hitta DNA med hemmagjorda metoder


DNA, som står för deoxiribonukleinsyra, är genetiska material som finns i cellerna i alla levande organismer och core till varje människas genuppsättning. Provtagning för DNA är med alla nuvarande DNA samling tekniska framsteg, och inte bara för domstol beordrade laboratoriearbete att fastställa faderskap eller för kriminaltekniska experter på brottsplatser försöker lösa komplexa mord fall längre. Idag har vanliga människor möjlighet att samla sin egen DNA-prov och de av deras nära släktingar för allt från släktforskning att tillfredsställa sina egna nyfikenhet om faderskap. Samling av DNA kan även göras hemma med hjälp av endast en bomullspinne.

Instruktioner

• Märk kuverten för varje person som du vill testa; inkludera annan identifierande information som krävs av de DNA-test lab.

• Börja samla in en person i taget. Har personen öppna sin mun brett. Stoppar de första två kompresser i munnen. Kom ihåg att inte rör samling slutet av kompresser (pinnen tips). Pinnen fram och tillbaka och upp och ner ordentligt på den högra sidan av kinden i 20 sekunder. Rotera de två kompresser för att få tillräckligt kinden med celler. Obs provningen kan ogiltigförklaras om det inte finns tillräckligt kinden cell prov på pinnen.

• Börja samla med de andra två kompresser på vänster sida av kinden. Upprepa alla steg i steg 2. Igen, kom ihåg att inte röra samling slutet av kompresser och rotera de två kompresser för att få tillräckligt kinden med celler. Gnugga fram och tillbaka och upp och ner ordentligt.

• Placera kompresser i kuvert och sigill. Placera provtagningspinnen kuvertet i ett större kuvert och skicka den till samlingssida för att förstora.

• Plocka från roten på minst fem till 10 hår från huvudet eller från den person du söker DNA-analys. Klippa håret eller inte röra håret roten. Vidröra hår roten kan förorena hår provet.

• Placera hår proverna försiktigt i en sluten behållare. Etikett på lämpligt sätt eller som rekommenderas av testa webbplatsen.