mynewspapers.net

Hur att hålla RFID kreditkort säkert

Hur att hålla RFID kreditkort säkert


RFID-kort använder en radiofrekvens för att överföra personliga finansiella data. De är inte swiped genom en scanning maskin som traditionella kreditkort. Tyvärr, RFID kreditkort kan skummas när en obehörig användare griper okrypterade data från ditt kort med en RFID-läsare. Tekniken hemsida EnGadget hittade informationen från RFID kreditkort är lätt skummas med en £5 läsare köpt på eBay. Kreditkortsföretag är medvetna om problemet och skapar trygghet fästar, men det finns ett antal åtgärder du kan vidta för att skydda din finansiella information.

Instruktioner

• Lämna ditt RFID kreditkort hemma. Om du är orolig för säkerheten för din information på ditt kort, Använd den bara hemma för online köp. Betala för inköp utanför hemmet med kontanter eller vanliga kreditkort.

• Stapla din RFID-kort tillsammans i din plånbok. Att sätta dina kort bredvid varandra blir det svårare för en scanner för att läsa data på ett visst RFID-kort. Detta ger dock endast en liten mängd skydd.

• Slå in ditt RFID kreditkort i aluminiumfolie innan du lägger dem i plånboken. Vissa användare har rapporterat att denna enkla, Hemlagad teknik bidrar till att blockera RFID scanners från läsa kortet.

• Överväga en kreditkort sköld för mer avancerade skydd. Det finns ett antal företag som tillverkar sköldar som håller ditt kreditkort när det inte används. De flesta företag använder aluminium material för att förhindra RFID scanners från att läsa data på ditt kort, och de kosta brukar mindre än £6.

• Överväga en särskild plånbok, till exempel en DataSafe plånbok, om du föredrar att inte ha en separat sköld för varje enskild kreditkort. Dessa plånböcker ser helt normala, men de tillverkas med material som har godkänts av regeringen till block RFID-överföringar.

• Övervaka din kreditkortsutdrag regelbundet för fel eller udda avgifter. Kreditkort stölder och bedrägerier kan uppstå även efter bästa försiktighet, men regelbundet övervaka ditt kontoutdrag kan varna dig för någon misstänksam aktivitet.