mynewspapers.net

Hur att hålla räkenskaper för en liten restaurang

Hur att hålla räkenskaper för en liten restaurang


Det är viktigt att hålla dagliga räkenskaper för någon restaurangverksamhet. Handskrivna redovisning är inte det bästa alternativet nu när det finns flera billiga redovisning programvarupaket tillgängliga. De kommer att leda dig genom set-up och operativa förfaranden och också producera rapporter som gör att du kan beräkna din restaurang vinst eller förlust. Dessa program kan hjälpa dig att skapa och implementera en budget för att se till att du inte har ett kassaflöde problem i framtiden.

Instruktioner

• Ladda ett enkelt bokföringsprogram på datorn business och "skapa" företaget. De flesta program kommer att leda dig genom processen, men du bör få hjälp från en redovisning professionell vid behov.

• Ange ingående balanser, vilket kan omfatta de belopp du har betalat att köpa tillgångarna, kontanter du använde för att förbereda verksamheten för drift och kostnaden för ditt lager, plus några pengar du har satt in i banken. Om du använder programvaran för att betala anställda, måste du ange deras namn och skatteinformation.

• I slutet av varje arbetsdag, räkna hur mycket inkomst du har tagit från all försäljning. Ditt kassasystem kan kunna lämna uppgifter. Om inte, måste du räkna alla följesedlar. Hålla en separat stämmer av tips. Ange denna information i din dator, och pappersarbete i en mapp i ett arkivskåp. Du kan lämna inkomst poster av månad, dag eller vecka.

• Ange alla utgifter i datorn och fil fakturor och kvitton i alfabetisk ordning i ett arkivskåp. Hålla löneposter i ett separat område och skapa en mapp för varje medarbetare. Du kan skriva personens start och uppsägning datum på mappen för bekvämlighet.

• När som helst, kommer du att kunna dra upp rapporter som visar din inkomst, vinst eller förlust, kassaflöde, kostnader och annan information. Detta kommer att hjälpa dig optimera din nettovinst och kommer att vara till hjälp för din revisor och revisorer.