mynewspapers.net

Hur att hålla näsan fuktiga

Hur att hålla näsan fuktiga


Insidan av näsan kräver fukt för att fungera korrekt. En slemhinnor beläggning linjer de inre väggarna i din näsa och fällor partiklar som smuts, bakterier och allergener. Om näsan torkar ut, fungerar slemhinnor inte som det ska. Detta kan leda till näsblödningar, allergiska reaktioner och förkylningar. Lyckligtvis finns det flera metoder för att hålla näsan hydratiserade.

Instruktioner

• Häll saltlösning i din nasal bevattningssystem och utföra en rensning enligt anvisningar från tillverkaren. Anvisningar för användning varierar, men i allmänhet, du kommer att placera pipen på flaskan i din näsborre, lean fram och låt koksaltlösning att köra genom i nasal passage och ut genom andra näsborren.

• Använd en bomullspinne för att tillämpa en ljus beläggning av vaselin på insidan av näsan. Göra detta två gånger om dagen för att låsa in fukt.

• Använd en luftfuktare varje dag för att motverka en torr livsmiljö. Uppvärmning och luftkonditionering system kan torka ut luften, orsakar din näsa bli torr. Ersätta förlorad fukt i luften med en luftfuktare i hemmet och arbetsplatsen.

• Blåsa din näsa försiktigt en näsborre i taget, när det behövs. Undvika aggressiva, kraftfulla blåser som detta kan torka näsan ytterligare.