mynewspapers.net

Hur att hålla mygg från att lägga ägg i utomhus-bevattnar fontäner

Hur att hålla mygg från att lägga ägg i utomhus-bevattnar fontäner


Alla som har en utomhus fontän skulle vara bekymrad över myggor lägga ägg i den. Myggor lägger sina ägg i vatten, och vatten fungerar som en plantskola för mygglarver. Myggor har flera naturliga fiender inklusive trollsländor, flicksländor, vatten ströva, Wasp dykning skalbaggar och backswimmers. Tyvärr, dessa insekter tenderar att hänga runt områden där myggor är tjock, som träsk och våtmarker, inte bakgård fontäner. Så är det upp till dig att vidta åtgärder för att hålla myggen borta från din fontän.

Instruktioner

• Håll din fontän vid alla tider. Myggor leta efter vatten att lägga sina ägg. Det bästa sättet att motverka myggor är att hålla vattnet i din fontän rör sig hela tiden.

• Lägg fisken till din fontän. Flera sorters fisk lever på myggor, inklusive mygga fiskar, guppy, promelas och guldfisk. Fisken kommer inte att förhindra att vuxna myggor lägger ägg, men de kommer att äta mygglarver och hindra dem från att växa till vuxna.

• Ta bort eller flytta alla växter eller dekorationer i din fontän som hindrar vattnet från att cirkulera runt fontänen. Om du har nedsänkt krukor i din fontän, se till att kanten på krukan är under vattenytan.

• Leta efter någon ytterligare områden inom fontänen där vatten sitter snarare än flyttar. Detta kan vara bakom växter eller mellan stenar. Bli av med dessa områden genom att flytta det objekt som blockerar vattenflödet eller fylla i detta område med grus.

• Hålla växter tunnats ut tillräckligt för att möjliggöra vatten och fisk att flöda runt dem. Rensa ut några plantor som hänger i din fontän. Dessa växter kan ge fristad för vuxna myggor och ge dem ställen att lägga sina ägg.

• Töm din fontän eller täck den med ett finmaskigt behöver du stänga av det under en tid. Om du inte gör detta, måste att tömma och städa ur fontänen innan du använder det för att bli av med alla myggor.

• Lägga till Bacillus thuringiensis israelensis (Bti) eller Methoprene i din fontän en gång i månaden. Dessa kemikalier är den viktigaste ingrediensen i de flesta "mosquito dunkar." De kommer inte döda vuxna myggor eller hindra dem från att lägga sina ägg, men de kommer att döda alla mygglarver i din damm. Kemikalierna är också säkra för människor, fisk och husdjur.