mynewspapers.net

Hur att hålla musslor färsk

Hur att hålla musslor färsk


Musslor är en hög proteinhalt, låg kolesterolhalt och låg fetthalt skaldjur, laddad med omega-3 fettsyror som bidrar till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Hantering och lagring av musslor är relativt rakt fram, men felaktig förvaring av musslor och andra skaldjur kan leda till matförgiftning. Tid är huvudsakligen väsentliga med musslor, som de bästa konsumeras inom tre dagar efter fångst. Under tiden mellan fånga och äta blir temperatur den viktigaste frågan. De bör hållas väl kylda och fuktig, men inte nedsänkt i vatten, om de inte ska ätas omedelbart.

Instruktioner

• Sortera igenom musslorna och kasta ut någon som har brutit skal eller inte stänga när knackade. Sådan musslor är döda och bortskämda, och kan orsaka allvarlig matförgiftning.

• Skölj de friska, levande musslorna under kallt vatten och lägg dem i en ren skål. Placera inte något vatten i denna skål, som det att döda musslor.

• Täcker bunken av musslor med en ren, fuktig kökshandduk och placera den i kylskåp. Levande musslor förvaras vid en temperatur mellan 1,66 och 4,44 grader C så placera skålen i den kallaste delen av ditt kylskåp (vanligen de nedre fack). Kylda musslor håller i två till tre dagar.

• Sortera igenom musslorna och kasta ut någon som har brutit skal eller inte stänga när knackade.

• Skölj de friska, levande musslorna under kallt vatten.

• Lägg sköljda musslorna i en stor, lockförsedda stekpanna med ungefär en 1/2 tum vatten och ånga dem på medellång hög värme i cirka fem minuter. Musslorna är genomkokt när deras skal har öppnat. Kasta bort alla tankar som inte har öppnat. Låt musslorna svalna till rumstemperatur.

• Ta bort mussla köttet från dess skal när kyls och Linda in köttet i frysen papper. Placera inslaget kött i en plast frys påse och förslut ordentligt. Köttet kommer att hålla i upp till två månader. För att Tina de frysta musslorna, kylskåp dem i 12 till 24 timmar.