mynewspapers.net

Hur att hålla ett möte med en anställd för att förbättra sin arbetsprestationDu har en medarbetare som är underrepresenterade. Du vet att personen är kapabel att göra jobbet och inte vill bli av med dem. Hur adresserar du problemet? Ett möte för att diskutera prestanda och identifiera metoder för att förbättra kan vara ett effektivt sätt att lösa prestandaproblem och, om de hanteras korrekt, motivera en anställd att förbättra utöver den kvalitet som krävs.

Instruktioner

• Informera anställde om mötet. Om det inte är en formell disciplinära staten att du vill diskutera vissa prestanda problem med dem och möte det är bäst att tala till dem tyst. Följa upp detta med ett mail eller brev beskriver oro och vad kommer att diskuteras på mötet.

• Starta mötet genom att klargöra att mötet handlar om prestandaförbättring. Var ärlig mot anställde redan från början. Tydligt förklara er oro och berätta anställde exakt hur de är underrepresenterade. Att undvika oro eller överdriva positiva endast tjänar till att göra den anställde tror att saker inte är ganska så allvarligt som de kan vara och kan vara ett hinder för förbättring. Att den anställde att svara med deras synvinkel och fokusera på att upprätthålla ett konstruktivt samtal kring frågor och prestationsmål snarare än människor.

• Kontrollera att medarbetaren förstår vad verksamheten försöker uppnå, vad deras roll är i detta och vilka normer behövs. Prata om mål, kompetenser och personliga utveckling. Du måste se till att medarbetaren förstår vad de bör vara att uppnå i sin roll och hur de gör för närvarande.

• Lägga betoningen på den anställde att åtgärda några av frågorna. Fråga om de tror att kritiken som är rättvisa och om de säger nej be om bevis som antyder något annat. Om medarbetaren accepterar att det är problem med prestanda fråga hur saker kan vändas omkring. Utbildning krävs? Skulle hjälpa en mentor? Finns det problem med arbetslivet balans eller hälsa frågor?

• Utveckla och håller en plan för förbättring. Ange exakt vad som behöver förbättras, hur detta kommer att ske och när. Komma överens om hur förbättringar kommer att övervakas och utvärderas. Om utbildning eller personlig utveckling krävs håller när detta kommer att tillhandahållas. All denna information ska sorteras in i en medarbetares kontinuerliga utveckling planerar.

• Avsluta mötet med positiva kommentarer. Berätta medarbetaren som du vill dem att vara en produktiv medlem av team och du tror att detta kan uppnås om prestanda förbättringsplanen följs.