mynewspapers.net

Hur att hälla ett betonggolv utanför

Hur att hälla ett betonggolv utanför


Ett betonggolv utomhus kan spara husägare tid, energi och pengar eftersom betong saknar det löpande underhållet är associerad med däck och gatsten. Hållbarhet, estetiskt tilltalande och miljövänligt material är bland fördelarna med betong. Hälla ett betonggolv kräver ansträngning, planering och specialiserade verktyg. Vikten av betong kräver ofta flera par händer. Mobilisera extra folk att hjälpa till med rörliga och nivellering blandade betong gör för en smidigare process. Även om hälla betong fortfarande är en utmanande strävan, med rätt utrustning och lite övning, är det en hanterbar gör det själv projekt.

Instruktioner

• Förbereda marken för att få betongen. Ta bort lös jord och nivå marken. Detta steg är avgörande eftersom ojämn mark bosätter sig skapar stress i betongen som leder till sprickbildning. Gräva ner ca 4 inches och infoga grus, nivå igen. Kompakt grus och jord grundligt, tills en solid yta former; använda en vibrerande platta komprimator för grus jord.

• Installera form styrelser med 2-av-4-tums timmer. Placera formuläret brädor längs omkretsen av golvet och säkra dem på alla hörn. Infoga trä stakes varje 24 inches för att hålla form styrelser på plats. Använda cirkelsåg, skära insatserna för att även med höjden av styrelser. Form styrelser hålla betongen på plats tills det uppsättningar.

• Ta mätningar för att bekräfta mängden betong som behövs. Multiplicera längden med bredden av tjocklek att få kubikfot; Dela kubikfot av 27 kubik varv. En halv-tums ökning i tjocklek ökar det krävs konkret, 37 cubic yard. Som en försiktighetsåtgärd indikerar beställa mer konkreta än mätning alltid nödvändigt.

• Häll cement blandningen i mixern från korrekta förhållandet mellan vatten, grus och sand. Vanligtvis Följ en kvot på en del cement, 1,5 delar grus, 2,5 delar sand och 0.5 del vatten. Läs instruktionerna på cement väska att bekräfta förhållandet. Blanda väl. Blandade korrekt, betong glider av murslev och jämnar lätt.

• Börja hälla betong i det bortersta hörnet av styrelser. Häll betongen i högar något högre än höjden av formuläret styrelser. Använda murslev för att kompakta betongen i hörn och längs kanterna. Nivå av betong genom att dra en 2-gånger-4, något större än formulärstorleken som, fram och tillbaka i en svängande rörelse.

• Använd en tjur flöte för att jämna ut eventuella brister på ytan. Denna process gör vattnet stiga till ytan. När vattnet torkar några, slät betong ytan en sista gång.

• Täcker delvis torr betong med en presenning. Kan konkreta några dagar att torka helt.