mynewspapers.net

Hur att gro och växa Kiwi frön

Hur att gro och växa Kiwi frön


Luddiga lilla Kiwi är mindre än en tennisboll men deras sweet-tart smak gör dem en värdefull majoritetsinnehav frukt gröda. Native till Sydostasien och Kina, kiwi innehåller över 50 arter, med de vanligaste kommersiella sort som Actinidia deliciosa. Även om namnet "kiwi" antyder en tropisk frukt, kommer att denna lilla pärla växa i klimatzoner där citrusträd lyckas. Den behöver upp till 240 frostfritt dagar för att producera en gröda, men den tål temperaturer ned till-12.2 grader Celsius.

Instruktioner

• Köpa frön eller frukter under våren. Om du väljer att samla in frön från frukt, gröp ur fruktköttet och placera det i en finmaskig sikt eller sil. Med baksidan av en sked, tryck försiktigt massa genom sikten. När de små svarta fröna kvar, kör sikten under kallt vatten och tryck ut mer massa. Kombinera frön med fuktig sand, Lägg blandningen i en plastpåse och förvara i ditt kylskåp i två veckor.

• Fyll en plantskola platta med en sandig krukväxtjord och strö den med vatten tills vattnet rinner ut dess dräneringshål. Sedan skingra dina frön och sand ovanpå marken och knappt täcka med mer än 1/8 tum av ytterligare krukväxtjord. Vatten igen och hålla din lägenhet i soligt läge. Hålla jorden fuktig men inte blöt. Grobarhet sker inom cirka fem veckor. Tunn svag växter att ge mer utrymme för starkare växter att växa.

• Transplantation unga kiwi frukt växter till enskilda krukor när de är 3 till 4 inches tall. Använd samma sandstranden krukväxtjord. Låta dem växa till 3 till 6 fot lång med en diameter av 1/2 tum; Detta kan ta upp till ett år.

• Ympa år gamla växter på Hayward eller Bruno olika grundstammar att säkerställa hög kvalitet och kända kön. Använda ympris från en mogen vinstock under dess vilande period. Trimma styckning för att lämna två eller tre knoppar. Sedan Anslut scion till beståndet cirka 4 inches från jordytan med något tunga eller piska processen.

• Förbered jorden i ditt plantering område genom att lägga till organisk kompost och sand och ta bort alla stenar. Välj en nivå område med väl dränerande jord i ett område som inte får starka vindar.

• Plantera din framgångsrika ympkvistar 18 till 20 fot apart i rader som är ca 15 fot apart. Plantera en manlig växt till varje sex till 10 kvinnliga växter att se till att pollinering sker. Ge stöd genom att bygga spaljéer för vinstockar att klättra.

• Gödsla kiwi vinstockar två gånger om året, på våren och försommaren, med 68kg. kväve för varje hektar planterade kiwi frukt. Minska denna kvantitet proportionellt om du växer mindre.