mynewspapers.net

Hur att gro. Morning Glory frön

Hur att gro. Morning Glory frön


Morning glory (Ipomoea purpurea) är en extremt snabbväxande årlig vinstockar. Det är utmärkt för början trädgårdsmästare eftersom det kommer att blomstra i fattiga, torra jordar och behöver mycket lite vård att producera morgon blommar under sommarmånaderna. Färgerna varierar från rosa och vit till blå och lavendel. Kvar till sina egna enheter, kommer att morning glory krypa över, klättra och täcka allt i sin väg. Så fröer i marken nära en spaljé, staket, postlåda, stenmur eller stuprör och titta på det gå.

Instruktioner

• Titta på morgonen härlighet vinstockar som de går till utsäde i slutet av augusti. Varje blomma kommer att producera ett litet frö pod, som växer brun och spröd som fröna mognar. Samla in skida innan de sprack och broadcast utsäde genom din trädgård. Bryta frökapslarna och strö fröna till ett papper kuvert. Märk kuvertet och placera i ett svalt och torrt område fram till våren.

• När sista frost på våren har passerat, öppna kuvertet och dumpa fröna i en skål med vatten. Morning glory frö rockar är mycket tuff, så låt dem suga i 24 timmar. Frön som är hållbara kommer att sjunka till botten av skålen. Kassera de frön som flyta.

• Dränera vattnet av efter 24 timmar. Skrapa på ytan av utsäde med en nagelfil till ytterligare stöd skottbildning processen.

• Cutivate ett litet område för plantering i din trädgård med en spade. Strö fröna direkt på marken, och täck med 1/4-tums av smuts. Strö över vatten dagligen tills fröna gror, oftast i 7-10 dagar.